© 2017- BY VELI-ANTTI SAVOLAINEN ". Proudly created with Wix.com

Nyt radiossa: Eija-Riitta Korholan hampaissa EU:n vastuuttomuus

May 1, 2019

 

 

Euroopan Unionin byrokraatit ja kaikkien maiden vihreä klaani saa kovaa kyytiä Eija-Riitta Korholalta; kokeneelta,15 vuotta europarlamentissa istuneelta mepiltä Veli-Antti Savolaisen radio-ohjelmassa Kolmas itsenäisyystaistelu- tiekartta Suomelle" BusinessFM kanavalla.

 

Eija-Riitta Korhola kertoo, että Europarlamentaarikkona ollessaan hän piti parlamentin suurimpana ongelmana sitä, että mepeillä oli valtavat mahdollisuudet vaikuttaa lainsäädäntöön, mutta ei käytännössä mitään velvoitteita huolehtia sen toteutuksesta.

 

”Europolitiikkaan on itse asiassa hämmästyttävän helppo karata vastuuta pakoon. Siellä on paljon valtaa, mutta en yksinkertaisesti näe, miten vastuu toteutuisi.”

 

Kysyn radiossa mitä hän tekisi sille; vastuuttomuudelle?

 

Korhola mäiskii aika kovaa myös EU:n instituutioita ja sanoo Kuolemaa nopeampi- kirjassaan, että ”Unionin vallan kolmijaossa – komissio, parlamentti ja neuvosto – oli kaksi tahoa, joilla oli valtaa mutta ei varsinaista vastuuta äänestäjien edessä. Vain neuvosto eli jäsenmaiden ministerit joutuvat lainsäädäntöön sitoutuessaan myös vakavasti miettimään, miten annettuihin tavoitteisiin päästään. Etenkin parlamentti voi huoletta lätkiä mitä tahansa hulluuksia minkäänlaisen vastuun sitä rajoittamatta."

 

Korhola hakee EU:lle vertauskuvaa Homeroksen tarinasta Olymposvuoren juonitteluista.

 

Jumalten kuolemattomuus ei viitannut heidän moraalisten ominaisuuksiensa rajattomuuteen, vaan olemassaolon loputtomuuteen ja vastuun puuttumiseen. 

Oman piirinsä ulkopuolella jumala oli voimaton, mutta omalla mandaatillaan rangaistuksista vapaa, vailla ulkoisia pakkoja ja vailla tilivelvollisuutta tekemisistään...

 

Puhumme myös Afrikan ja Euroopan kohtalonyhteydestä, uskosta ja politiikasta sekä asiantuntijapoliitikon osasta politiikassa.

 

Kuuntele ohjelma heti podcastina tästä tai BusinessFM kanavalta keskiviikkona 8.5.2019 klo 10, torstaina klo 18 tai sunnuntaina klo 9.

 

---------

 

Eija-Riitta Korhola on clean techiin ja energiaan keskittyvä hallitusammattilainen ja filosofian tohtori, joka on väitellyt ympäristöpolitiikasta.

 

Vuosina 1999-2014 hän toimi europarlamentaarikkona ja 2006-2010 Kokoomuksen varapuheenjohtajana. Korhola johtaa kansainvälistä ihmisoikeusjärjestö First Step Forumia ja on toiminut mm. Kirkon Ulkomaanavun säätiön hallituksessa ja HelsinkiMission valtuuskunnassa.Hän on Japanin hallituksen perustaman ilmastofoorumi ICEFin johtoryhmän jäsen.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

OTA OSAA KESKUSTELUUN:

RADIOSSA

RADILOGO ohjelma ja Hegel.jpg
Olemme myös radiossa. Kuuntele lyhyt esittely
tai mene nettiradion ohjelmasivuille
Televisiossa
Näyttökuva 2019-1-2 kello 15.38.30.png
Osallistu
LINKKIPALLOMERI.jpg
kolmas_draft1 – Kopio.jpg
Tieto-ekirjat
Näyttökuva 2018-10-21 kello 18.53.41.png