© 2017- BY VELI-ANTTI SAVOLAINEN ". Proudly created with Wix.com

Eero Heinäluoman yllätys:  KENESTÄ SUOMEN UUSI EUROOPPAKOMISSAARI?

April 17, 2019


 

Kysymyksiä Eero Heinäluomalle: 

 


- Yksi vaalien tuloksista on ettei Alexander Stubbista tule Suomen seuraavaa EU-komissaaria vaan paikan täyttää SDP. Mitä kriteereitä uudelta komissaarilta pitäisi edellyttää ja mitä tehtävää komissiosta tulisi haluta kun valinnat tehdään Suomen puheenjohtajakaudella?

 

-Tulisiko Suomen komissaari valita uusien europarlamentaarikkojen joukosta?

 

- Oletko itse kiinnostunut tehtävästä? 

Eero Heinäluoma 

Kutsuin vieraakseni "Kolmas itsenäisyystaistelu - tiekartta Suomelle" asiatieto radio-ohjelmaani BusinesFM kanavalle ja nettiradioon Suomen politiikan pelikuviot ja arvomaailman parhaan tuntijan DSDP-vaikuttaja  Eero Heinäluoman, joka tähtää nyt suuriin Euroopan tehtäviin.

 

Puhuimme Suomen uudesta komissaarista, demareista, kokoomuksesta, punamullasta, vaalituloksesta, punavihreästä hallituksesta ja Euroopan-Afrikan kohtalonyhteydestä...

 

Tässä kysymyksiäni ja pointtejani Heinäluomalle; vastaukset kuulette BusinessFMssä keskiviikkona klo 10, uusinnat torstaina klo 18 ja sunnuntaiaamuna klo 9.

Voit kuunnella vastaukset myös heti nettiradiosta Kolmas itsenäisyystaistelu podcastina, 41 min:,

 

- SDP-vihreät- vasemmisto-runko on ideologisesti yhteneväinen, kuka sopisi arvopohjaltaan siihen parhaiten keskusta, kokoomus vai perussuomalaiset- matemaattista vahvistustahan saadaan rkp:stä?

 

- Kuinka leveitä hartioita, suurta enemmistöä uudelle hallitukselle kannattaa ylipäätään hakea kun vanha puoluejärjestys on jo muutenkin murtunut?

 

- Pukkaako tämä kansanrintamaa punavihreät ja keskusta kenties rkplla täydennettynä?

 

- Uuden poliittisen asetelman olisi palattava sosiaalisen ja sivistyksellisen reformin ja oikeudenmukaisuuden aikaan ja ekologiseen vastuunkantoon ja rikkaiden suosimisesta ja uusliberalismista 1960-80 lukujen poliittiseen tavoiteasetelmaan, jolloin hyvinvointivaltio samalla kokoonpanoila rakennettiin? Onko paluuta edistyksen hyvinvointi- ja solidaarisuuspolitiikkaan mahdotonta saada aikaan nykysuomessa?
----

 


Puhuimme seuraavan perusteella myös Afrikasta:
Maailman vielä suurin kauppamahti Euroopan Unioni uhkaa jäädä suurempien ja nuorempien jalkoihin. Kiina, Intia ja Afrikka tekevät tuloaan pian viiden miljardin väestönsä turvin. 
Erityisesti Afrikka kasvaa nopeaa vauhtia jopa miljardiila ihmisellä tämän vuosisadan aikana. Sen väestö nuorenee entisestään kun jo nyt alle 15-vuotiaiden osuuus on lähes puolet kun se Euroopassa on alle 15 prosenttia.

 

On selvää, ettei Eurooppa voi menestyä tässä tilanteessa. Joko syntyvyys on saatava rajuun kasvuun tai saatava aikaan hallittu taloudellinen ja työllisyysyhteistyö Afrikan maiden kanssa joka sisältää laajan investointi ja pääomittamisohjelman päämääränä tasa-arvoinen win-win yhteistyö.

 

Nyt Eurooppa puhuu taloudellisesta yhteistyöstä Afrikassa, mutta tosiasiassa toimii vain niin, että se saisi padottua maahan muuton virrat Pohjois-Afrikan pakolaisleireille tai siirtämällä Euroopan tosiasialliset rajat Saharan eteläpuolelle maksamalla ”suojelurahaa” sikäläisille hallituksille estää läpikulku.

 

Eurooppa käyttäytyy edelleen kuin siirtomaaisäntä Afrikassa, se ei ymmärrä historiallista taakkansa siirtomaavallan kauheuksien aiheuttajana...

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

OTA OSAA KESKUSTELUUN:

RADIOSSA

RADILOGO ohjelma ja Hegel.jpg
Olemme myös radiossa. Kuuntele lyhyt esittely
tai mene nettiradion ohjelmasivuille
Televisiossa
Näyttökuva 2019-1-2 kello 15.38.30.png
Osallistu
LINKKIPALLOMERI.jpg
kolmas_draft1 – Kopio.jpg
Tieto-ekirjat
Näyttökuva 2018-10-21 kello 18.53.41.png