© 2017- BY VELI-ANTTI SAVOLAINEN ". Proudly created with Wix.com

Hjallis, Pekka Sauri, Risto Linturi, minä ja VALLANKUMOUS

February 25, 2019

 

ALFASTUDIO: KOTINURKILLA KUHISEE - VALLANKUMOUS OSA 5/12

ENSIESITYS TORSTAINA 28.2.2019 klo 19.00. uusinta sunnuntaina klo 21.00.

Nähtävissä myös netisssä.

 

Veli-Antti Savolaisen vieraina Harry Harkimo, Risto Linturi ja Pekka Sauri.

 

Alfastudion Kotinurkilla kuhisee... ajatusten myrsky on 12 ohjelman erikoisstudiosarja jossa puhutaan paikallistumisesta sinun näkökulmastasi.

 

Tässä ohjelmassa  kerromme jo laajenneesta vallankumouksesta kotinurkilla.

 

 

Päätöksenteko karkaa kansalaisten ulottuvilta harvoille ja markkinavoimille monimutkaisiin ja monitasoisiin ylikansallisiin toimielimiin ja organisaatioihin niin julkisten kuin yksityistenkin - toimijoiden piiriin Seuraus on ollut että päätöksenteko etääntyy kansalaisten ulottuvilta ja kansalaisvalvonnan ja kansalaisvalppaus vaikeutuu ja sen merkitys kyseenalaistuu.

 

Näyttää siltä, että emme enää tyydy olemaan kilttejä kuuliaisia hallinnon meillä osoittamassa paikassa vaan olemme ottamassa asiat omiin käsiimme tekemällä asioita itse omin ehdoin keskenään jaetun toimijuuden avulla.

 

Ajatus on niin hyvä, että tämä ajatusten myrsky lietsoo tätä vallan kumousta.

 

 

 

IHMISTEN SUORA YHTEYS SYNNYTTI UUDEN TAVAN TOIMIA 

Sosiaalinen media on merkinnyt ihmisten yhteyden vallankumousta, josta näemme vasta alkusoittoa.

 

Sosiaalisten verkostojen avustuksella ilmiöt ja ajatukset leviävät vauhdilla, jonka tahdin ja laajuuden määrittää verkostoihin osallistuvien ihmisten toiminta. Sekä hyvät että huonot ajatukset leviävät klikkausten ja jakojen tahdilla.

Kaikkien ollessa yhteydessä kaikkiin ja kaikkeen demokratia on murroksessa ja kyseenalaistettu kansalaisten, kansallisuuskiihkoilijoiden ja suuren rahan toimesta.

 

Sanotaan, että demokratia ei enää toimi koska ihmiset on syrjäytetty ja vallan ovat kaapanneet eri ryhmien eri viholliset. 

 

Tosiasia tietenkin on, että kansalaiset ovat itse parhaat demokratian arvioijat. 

 

Kansalaisten aseman olisi kuitenkin muututtava arvioinnin kohteen asemasta arvioitsijoiksi ja osallistamisen ohjatuista suorittajiksi itseorganisoituviksi tekijöiksi..

 

Kansalaiset eivät ole hallinnon asiakkaita vaan yhteiskunnan jäseniä ja toimijoita, joten joten heille on annettava suoraan omat toimintamahdollisuudet tehdä yhteistä hyvää tai puntaroida vallankäyttöä. 

 

Jo 1990-luvulta lähtien tämä  puhe “osallistavasta käänteestä” on lisääntynyt valtavasti, mutta vasta viime vuosina se on tullut osaksi yhteiskuntaelämään on syntynyt neljäs toimintasektori omaehtoinen ja itsorgansituva kansalaistoiminta, joka on saanut aikaan poliittisten tapojen muutosta. osallistumisen areenat ja instituutiot on muotoiltu tai paikoitettu uudelleen. 

 

Kysymys joka herää; onko tämä hetken hurmiota vai syvällinen suuri muutos yhteiskuntien tavassa toimia ja ulottuuko se samankaltaistuvassa maailmassa myös yksinvallan alueille?

 

Katso ohjelma 28.2. torstaina klo 19.00 Alfatv,

NETTITV NYT NÄHTÄVISSÄ.

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

OTA OSAA KESKUSTELUUN:

RADIOSSA

RADILOGO ohjelma ja Hegel.jpg
Olemme myös radiossa. Kuuntele lyhyt esittely
tai mene nettiradion ohjelmasivuille
Televisiossa
Näyttökuva 2019-1-2 kello 15.38.30.png
Osallistu
LINKKIPALLOMERI.jpg
kolmas_draft1 – Kopio.jpg
Tieto-ekirjat
Näyttökuva 2018-10-21 kello 18.53.41.png