© 2017- BY VELI-ANTTI SAVOLAINEN ". Proudly created with Wix.com

TV; ALFASTUDION AJATUSTEN MYRSKY, Kotinurkilla kuhisee; uusi maailma

 

TORSTAINA 21.2.2019 19.00 AlfaStudio, Uusinta sunnuntaina klo 21.00.

Kotinurkilla kuhisee; uusi maailma 4/12.

Tekniikka muuttaa elämäämme niin paljon, ettemme enää edes huomaa miten paljon.

 

Veli-Antti Savolaisen vieraina Cristina Andersson, Olli Ohls ja Risto Linturi.

 

 

KOTINURKILLA KUHISEE - robotti ja tekoäly 4/12

21.2.2019 torstai klo 19.00 Alfatudio:Kotinurkilla kuhisee; uusi maailma 4/12

 

Radikaalien teknologioiden aiheuttaman yhteiskunnan muutoksen ennakoinnin harjoittaminen on tärkeää, koska kehitys nopeutuu hurjaa vauhtia.

Nopeimmat muutokset nähdään todennäköisesti liikenteessä, jossa jo nyt mennään autojen omistamisesta kohti palvelukokonaisuutta ja ilman kuljettajaa liikkuvia autoja.

 

Muutokset näyttäisivät siis kytkeytyvän erityisesti aurinkoenergiaan, autonomisiin robotteihin, virtuaalitodellisuuteen, hahmontunnistukseen, jakamistalouteen, sisäviljelyyn, DNA-teknologiaan, nanomateriaaleihin, kvanttitason tietotekniikkaan ja robotisoituun valmistukseen. 

 

 • Radikaalit teknologiat muuttavat vanhat elämänmallit.

 • Esimerkkejä. Autot kulkevat ilman kuljettajaa, robottikopterit tuovat tavarat ja hoitavat yhä enemmän ihmisten ennen tekemiä vaarallisia töitä, ruoka syntyy ilman suuria viljelysaloja ja akkuihin pystytään varastoimaan energiaa tehokkaammin ja halvemmalla...

 • Olemme viime viikkoina puhuneet paljon hoivatyön ongelmista ja teknologian siihen antamista ratkaisuista ihmispulaiselle alalle. Mikä osuus teknologialla voi olla hoitoketjussa?

   

 • Onko robotti jo osa arkea vai edelleen vielä vain teollisuuden apukäsi?

 • Onko robotti uhka ihmisyydelle?

   

 • Mikä on merkittävin robottisovellus jonka tiedät toiminnassa?

   

 • Kuinka hyvin me osaamme arvioida tekniikan hyötyjen suhdetta suhteessa niiden muodostamiin uhkiin?

 

VIERAAT

Aiemmista ohjelmista jo tuttu Risto Linturi, on tulevaisuustutkija ja tietokoulutusyrittäjä, joka on radikaalien teknologioiden ja digitalisaation asiantuntija ja yhteiskunnallinen keskustelija. Hän on tehnyt useita laajoaja selontekoja mm. eduskunnan tulevaisuusvaliokunnille viimeksi jättityön; radikaalien teknologioiden vaikutuksista huomisessa niin työssä kuin elämän muutoksessakin.

 

 

Rouva Robotti Cristina Andersson, on yrittäjä, kouluttaja, tietokirjailija ja johtamisvalmentaja, jolla on ollut sormet pelissä kansallisten tulevaisuusstrategioiden kehittämisessä jo neljännesvuosisadan. Viime vuosina hän on keskittynyt robottien maailmaan ja tekoälyn mukanaan tuomiin muutoksiin ja mahdollisuuksiin.

 

Kolmas vieraamme Olli Ohls on sosiaalisen robotiikan asiantuntija ja oppimisen -myös oman - intohimoinen kehittäjä. Olli rakentelee itsekin ihmisen näköisiä humanoidirobotteja, jonka osat vaikkapa tehdään mallista yksi kerrallaan 3D-tulostimella. Nykyisin Futurice Oy maksaa Ohlsille palkkaa robottiprojektista. Tämä Ohlsin leipälaji sosiaalinen robotiikka, on robotiikan osa-alue, joka keskittyy ihmisten kanssa vuorovaikutuksessa oleviin robotteihin.

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

OTA OSAA KESKUSTELUUN:

RADIOSSA

RADILOGO ohjelma ja Hegel.jpg
Olemme myös radiossa. Kuuntele lyhyt esittely
tai mene nettiradion ohjelmasivuille
Televisiossa
Näyttökuva 2019-1-2 kello 15.38.30.png
Osallistu
LINKKIPALLOMERI.jpg
kolmas_draft1 – Kopio.jpg
Tieto-ekirjat
Näyttökuva 2018-10-21 kello 18.53.41.png