© 2017- BY VELI-ANTTI SAVOLAINEN ". Proudly created with Wix.com

Kaiken maailman katsaus Tapani Ruokasen kanssa

December 14, 2018

Kuuuntele ohjelma klikkaa kuvaa yllä.

 

RADIOVIERAANA TAPANI RUOKANEN

 

 Veli-Antti Savolainen:

Tänään haluan kattaa ensimmäisen debattipöydän vallan ja kansalaisuuden merkityksessä: kysymällä muutoksen, uudistamisen keinovalikoiman perään kun yhteiskuntaa ja maailmaa muutetaan.

  

Sujuuko se Hjallis Harkimon Liikkeessä nyt vai pitäisikö mennä syvemmälle?

 

Mikä merkitys on sillä, että virallisen yhteiskunnallisen osallistumisen rinnalle on syntynyt omaehtoisuuteen ja itseorganisoitumiseen perustuva neljäs yhteiskunnallinen sektori kolmen perinteisen; 1 julkisen 2 yksityisen 3. järjestäytyneen kansalaisyhteiskunnan rinnalle someen - ja taskupuhelimen avulla välittyväksi virkavallan haastavaksi omaksi toimijaksi.

 

Sen rinnalla Euroopassa, maailmalla ja Suomessa tapahtuu ääriliikeiden ja populistien nousua ja kapinaa epätasa-arvoisuutta vastaan, joka juuri nyt on huomiota herättävää Ranskassa, taas kerran, ”vapauden, veljeyden ja tasa-arvon puolesta” vaikka valta kaatamalla.

 

Kapinan uhkakuvaan kuuluu huomio, että kansalaista on tehty niin unionissa kuin kotimaassakin yhä enemmän vain hallinnan kohde, jonka aloiteoikeus on viranhalitijalle vain vaiva.

 

Sääntely-yhteiskunta merkitsee silloin myös lainkuuliaisuuden muuttumista mahdottomuudeksi. 
”Tässä Sinulle 43 metriä lakia, ole lainkuuliainen ja noudata niitä!”

 

Kansalainen tai yritys ei voi olla laille kuuliainen jos ei siitä edes tiedä

 

Tämä tapahtuu tilanteessa, jossa ihmiskunnalla ei koskaan aikaisemmin ole ollut sellaisia vaikuttamis- ja liittoutumisvälineitä kuin nyt internetin ja mobiililaitteiden myötä.

 

Kehitys näkyy jo kun globalisaation rinnalle on syntymässä rinnakkainen glokalisaation kehitys, jakamis-, kierto- ja tasapainotalous sekä ihmisten uusi itseorganisoituva; omin ehdoin toimiva heimoutuminen asia kerrallaan.

 

Teesini on, että levottomuus kasvaa jo ensi keväänä ja kesänä muuallakin kuin Ranskassa. Ihmiset ovat huomanneet, että heillä on vastassa etujaan puolustava yläluokka ja virkavalta, jonka ohjauksessa politiikka toimii. Ihmiset ovat myös huomanneet, että heille on syntynyt digitalisaation avulla itseorganisoinnin kaikki välineet omaan taskuun, kännykkään.

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

OTA OSAA KESKUSTELUUN:

RADIOSSA

RADILOGO ohjelma ja Hegel.jpg
Olemme myös radiossa. Kuuntele lyhyt esittely
tai mene nettiradion ohjelmasivuille
Televisiossa
Näyttökuva 2019-1-2 kello 15.38.30.png
Osallistu
LINKKIPALLOMERI.jpg
kolmas_draft1 – Kopio.jpg
Tieto-ekirjat
Näyttökuva 2018-10-21 kello 18.53.41.png