© 2017- BY VELI-ANTTI SAVOLAINEN ". Proudly created with Wix.com

ASUNTOASIAT OVAT HUONOSTI Radiovieraana Jukka Kilpi

November 13, 2018

 

———————————————————

 

Kolmas itsenäisyystaistelu - tiekartta Suomelle radio-ohjelma

 Jukka Kilpi.

 

PUHUMME TÄNÄÄN SUORAAN, HYVIN SUORAAN ARASTA ASUNTOASIASTA.

 

Emme keskity sattumalta asumaan keskuksiin.

Se missä ja miten asumme on suurta liiketoimintaa, jossa suomalaisen yhteiskunnan pahimmat piirteet ja valtarakenteiden verkko tulevat esiin.

 

Suomalaisen yhteiskunnan vakavin epäkohta, korruptio ja valtion varain häikäilemätön puliveivaaminen omiin taskuihin liittyy asumiseen ja siihen liittyvään keinotteluun.

 

Niistä on synnytetty ”aluerakentamisen” jälkeen uusi ainoa totuus; kokonainen etujen yhdyskuntaideologia; keskittäminen eli ”metropolipolitiikka”, jonka sanotaan johtuvan ihmisten halusta muuttaa Helsinkiin, Espooseen, Turkuun, Tampereelle ja Ouluun, missä on palvelut ja baarit. 

 

Se on valtava harhautus, keskituloinen perhe, joka asuu 90 neliön asunnossa Helsingissä maksaa kipeästi tästä palvelu- ja baariedusta: yli 7600 euron keskimääräisellä neliöhinnalla se oli  2015 41 prosenttia hänen tuloistaan asumiskuluina. Tamperelainen maksoi asumisestaan 29 ja raumalainen 23 prosenttia tuloistaan. Suomalainen pääsee asumaan metropolipalvelujen luo, mutta ei voi käyttää niitä kun rahat menevät asumiseen.

 

Kansaneläkelaitoksen entinen pääjohtaja Liisa Hyssälä kiinnitti huomiota Kelan maksamien asumistukien kasvuun muutama vuosi sitten. Asumistukia maksettiin vuonna 2017 yhteensä yli 2 miljardia euroa. Helsingissä viidennes alle 65-vuotiaista oli asumistuen piirissä.

Yhteiskunta siis tukee asumistuella joka viidettä ruokakuntaa vauraassa Pääkaupungissa.

Asumistukjien määrä on vuodesta 2010 kasvanut lähes kolminkertaiseksi eikä syy ole lama vaan asumisen hinta suurissa kaupungeissa.

 

 

Meillä on tänään asian tunteva vieras Jukka Kilpi on espoolainen filosofian tohtori ja yrittäjä. Hän on Espoon kaupunginvaltuutettu ja kokenut kaupunginhallituksen jäsen. Kilpi on myös Uudenmaan maakuntavaltuutettu. Suomen Asumisoikeusasukkaat ry:n puheenjohtajana 2011-2015 hän kävi kovaa taistelua paremman asumisen puolesta. Filosofian tohtori Jukka Kilpi on liiketoiminnan etiikan ja käytännöllisen filosofian dosentti Helsingin yliopistossa.

 

Kuuntele radio-ohjelma

 

Radiolähetykset Keskiviikona klo 10, torstaina klo 18 ja sunnuntaina klo 9.00

 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

OTA OSAA KESKUSTELUUN:

RADIOSSA

RADILOGO ohjelma ja Hegel.jpg
Olemme myös radiossa. Kuuntele lyhyt esittely
tai mene nettiradion ohjelmasivuille
Televisiossa
Näyttökuva 2019-1-2 kello 15.38.30.png
Osallistu
LINKKIPALLOMERI.jpg
kolmas_draft1 – Kopio.jpg
Tieto-ekirjat
Näyttökuva 2018-10-21 kello 18.53.41.png