© 2017- BY VELI-ANTTI SAVOLAINEN ". Proudly created with Wix.com

Vieraana Markku Markkula: PAIKALLISEN ISO KUVA RADIOSSA

August 27, 2018

 

 

 

 

 

 

ESPOOLAISET, EUROOPPALAISET JA UUSMAALAISET KUULOLLE! 

 

Tänään puhumme paikallisista asioista radiossa; Euroopan, Uudenmaan ja Espoon tasoilla. Keskustelemme myös glokalisaatiosta: uudesta paikallisesta maapalloisen - eli globalisaation rinnalla.

 

Punainen lanka olet Sinä - ihmisten osallisuus paikallisuuteen; sotejen. maakuntien ja vallattomien kuntien uudessa rakennelmassa, jota digitalisaatio ja automatisaatio mullistavat on pääteemamme…

 

Meillä on tänään erinomaisen asiaankuuluva vieras kaikkien paikallispomojen primus inter pares, Markku Markkula. 

 Markku Markkula.

 

Hän on Euroopan Alueiden komitean, AK:n eli Euroopan maakuntien ja kaupunkien pitkäaikainen puheenjohtaja - nykyisin varapuheenjohtaja.

 

Markkula on myös Suomen tärkeimmän alueen, Uudenmaan maakuntahallituksen puheenjohtaja ja kaiken kukkuraksi Suomen toiseksi suurimman kaupungin, Espoon kaupunginhallituksen puheenjohtaja, kansanedustajanakin toiminut kokoomuksen tulevaisuusasiapoliitikko.

 

Saamme siis kuulla yhdestä suusta eurooppalaisen, maakunnallisen ja kaupunkitason näkemyksen teemaamme

Paikallisen uusi, iso kuva

 

 

 

Veli-Antti Savolainen, (alustan vähän asiaa jo tässä) :

UUSI PAIKALLINEN PELASTUSTEHTÄVÄ TARVITSEE KAIKKI MUKAAN

 

Kuntien asema muuttuu kun yli puolet rahoista siirtyy valtiolle ja suurin tehtävä; sosiaali- ja terveystoimi uusien maakuntien vastuulle. Mullistus kunnissa on melkoinen, mutta siitä ei puhuta valinnavapaus-maakunta lehmänkaupan hallitsemassa jättiremontin debatissa juuri lainkaan

 

Pointteja minulla on kolmesta aiheesta

- ensinnä käsittelyssä on ihmisen asema uudessa paikallisuudessa Euroopan, maakuntien ja lähiyhteisön tasolla. 

- Toisena asiana puhutaan verkkomaailman ja somen ”itseimprovisoivan sosiaalisuuden”, eli ihmisten omaehtoisen ja spontaanin lähitekemisen asemasta virallisen yhteiskunnan osallistamispyrkimyksissä- 

- Kolmantena aiheena on uuden aluesuunnittelun vallankumous niin Euroopan, Uudenmaan maakunnan kuin suomalaisen nuoren suurkaupungin Espoon tasolla ja sen timantin Otaniemi-Keilaniemi.Tapiolan tasolla. 

 

Pointtini on, että koskaan sitten vuonna 1864 tapahtuneen Suomen kuntien synnyn ole oltu niin suuren paikallisyhteisön muutoksen keskellä kuin nyt digitalisaation, kaupungistumisen, lähitekemisen ja elämää radikaalisti muuttavien teknologioiden ja kommunikaatiovallankumouksen vuoksi. 

 

Siihen liittyy sekä vanhan institutionaalisen yhteiskunnan muutos että kuntien itsehallinnon muuttuminen. Toiseksi aluehallinnon suuri remontti maakuntavaaleineen ja kolmanneksi valtion samanaikaisen ohjauksen lisääntyminen.

Samalla tapahtumassa on, ei vain virtuaalimaailman astuminen fyysisen maailman rinnalle, vaan ihmisten sosiaalisen median kautta ottama uusi aloite yhteiskehittää lähiyhteisöäihan omatekoisten juttujensakautta. Sen seurauksenahan kaupungit kuten Helsinki ja muuta suurimmat kaupungit ovat jo kuin uudesti syntyneitä.

 

 

 

TEESINI ON, että muutos paikallisessa lähiyhteisössä ei ole ratkaistavissa todellisuudessa ilman, että ymmärretään ihmisten ”institutionaalisen, virallisen osallistamisen” ja toisen tekemis- ja tapatumamaailman: tämän ”itseimprovisoidun sosiaalisuuden” perusteellista eroa ja sen silloittamisen - siis näiden kohtaamisen - ja jälkimmäisen itsenäisyyden eli vapaan ja autonomisen lähitekemisen merkitystä.

 

- NÄET ASIAT LIIAN MONIMUTKAISESTI VELI-ANTTI, aloittaa Markkula antiteesinsä...
 

------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 TIETOA RADIO-OHJELMASTA

 

Kolmas itsenäisyystaistelu puhuu lähelläsi.

Veli-Antti Savolaisen radio-ohjelman vieraana on Suomen vaikutusvaltaisin paikallismies: 

Markku Markkulaja esimerkkeinä hänen johtamansa alueiden Eurooppa. Uudenmaan maakunta, Espoon kaupunki ja sen timanttikaupunginosa.

 

Menneitä ei muistella, tiukka katse on huomisen vuorovaikuttavassa älykaupungissa. 

Kuule paikallisen uusi, iso kuva: BusinessFM ja nettiradiot.”

 

 

Palaamme Espooseen ja tämän ohjelman tematiikkaan useissa syksyn KOLMAS ITSENÄISYYSTAISTELUN AJATUSTEN MYRSKY ohjelmissa, Paikallisradio puhuu uudesta paikallisuudesta ihmisten äänellä Kolmannessa itsenäisyystaistelussa - ei vain Espoon edelläkävijyyden vaan myös vaikkapa Oulun ja Tampereen esikuvain kautta.

.

Ohjelman voi kuunnella BusinessFM kanavalta Pääkaupunkiseudulla, Oulussa ja Tampereella keskiviikkoisin kello 10, torstaina klo 18 ja sunnuntaiaamuna kello 9 musiikin kera. 

Pelkkä puhepodcast ilmestyy netissä kansalaismedian nettiradiossa

ja businessfm.fi kuunneltavaksi missä ja milloin vain.

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

OTA OSAA KESKUSTELUUN:

RADIOSSA

RADILOGO ohjelma ja Hegel.jpg
Olemme myös radiossa. Kuuntele lyhyt esittely
tai mene nettiradion ohjelmasivuille
Televisiossa
Näyttökuva 2019-1-2 kello 15.38.30.png
Osallistu
LINKKIPALLOMERI.jpg
kolmas_draft1 – Kopio.jpg
Tieto-ekirjat
Näyttökuva 2018-10-21 kello 18.53.41.png