© 2017- BY VELI-ANTTI SAVOLAINEN ". Proudly created with Wix.com

RADIOSSA NYT USA. Jenkit vievät voitot. Vieraana Jyrki Koulumies.

March 7, 2018

RADIOVIERAANA JYRKI KOULUMIES

TIEKARTTA SUOMELLE -RADIO-OHJELMA 

JOKA KESKIVIIKKO KLO 11

TORSTAI KLO 18

JA SUNNUNTAINA KLO 9

BusinessFM 89,7 kanavalla. 

 

Kuultavissa myös nettiradiosta.

 

 

USA - MAAILMAN SULATUSUUNI

studiovieraana kokenut kirjeenvaihtaja Jyrki Koulumies.

Lue ja kuunfele.

 

 

 

 

 

Veli-Antti Savolaisen Pointit ja Teesit:

 

Suomalaiset ovat vuosikymmeniä kopioineet mallia Amerikasta innokkaammin kuin kukaan Euroopassa. Tahti ei ole lientynyt vaikka olemme liittyneet vanhojen kulttuurikansojen Euroopan Unioniin.

 

Suomalaisen liike-elämän ideologia ja  toimintamallit ovat peräisin Yhdysvalloista. Ikävätkin opit. Olemme alkaneet julkishallinnossakin matkia amerikkalaista mallia, jossa toiminta yhtiöitetään tai luovutetaan yksityisille firmoille. Asejärjetelmämme ja sotilaskoneistomme on liitetty sinne.

 

Ensimmäinen pointtini on, että Suomella on de facto, todellisuudessa luja liitto Yhdysvaltoihin siinä kuin Eurooppaan. Tässä amerikkayhteistyössä olemme kuitenkin franchisen äänetön yhtiömies.

 

 

Yhdysvalloissa 0,1 prosenttia väestöstä tienaa seitsemänkymmentä prosenttia tuloista. Se on merkinnyt, että keskiluokka ja köyhät ovat jääneet ilman talouskasvun antamaa etua ja voidaan sanoa, että koko etu teknologian kehittymisestä ja globalisaatiosta on valunut harvalle eliitille. 

 

Kun Rooseveltin New Dealin jälkeen tähdättiin tuloerojen tasaamiseen ja sosiaalisen turvallisuuden parantamiseen hallituksen, siis poliitikkojen ohjaamin toimin, merkitsi Ronald Reaganin ajasta 1980-88 alkanut kehitys kahden sosiaalisen ja toiminnallisen järjestelmän syntymistä sinne.

 

Rikkailla on oma yksityinen terveydenhoitojärjestelmä ja luksusmaailma, joka ei edes kohtaa sitä maailmaa, jossa muut elävät. Keskiluokkaisten amerikkalaisperheiden reaalitulojen keskimäärä on nyt alhaisempi kuin vuonna 1999.

 

Toinen pointtini on että Suomi on menossa samaan suuntaan, keskiluokan kurjistumiseen vaikka keskiluokka omistaakin kansallisvarallisuudesta rapiat 50 prosenttia.

 

Kopioimme Suomessa Amerikasta tyhjänpäiväisyyttä, mutta emme kovin hyvin maailman johtavan valtion hyviä puolia: pienyrittäjyyttä, itsetuntoa, tutkimusta, kilpailua, vahvaa lokalisaatiota, epäonnistumisen sallimista bisneksessä, pientä kateuden astetta, yliopistojen taitavuutta ja kunnianhimoa. Kansojen sulatusuunia; monikulttuurisen maailman, siirtolaisuuden hyödyn ulosmittaamista omassa maassa...

 

Kolmas pointtini on, etä Amerikka on suuri ilman Trumpiakin - mutta lainarahalla. Se ei ole heille ongelma, koska se hoituu aina painamalla lisää ja muuttamalla dollarin arvoa.

 

Talouden dynamiikka todistettiin kun finanssikriisin jälkihoito alkoi Yhdysvallat oli jalloillaan jo 2012 Eurooppa nousee vasta nyt.

 

America is great ihan superia.

Forbesin 2000 suurimman globaalin yrityksen joukossa oli 

564 amerikkalaisyritystä 2014 .

 

Maan  bkt kasvoi 2015 jo 18,1 biljoonaan dollariin. Se oli reilusti suurempi, 2,5 kertaa suurempi 11,2 biljoonan dollarin Kiinan bruttokansantuotteeseen nähden tai Japanin 4,2 biljoonaan ja Euroopan veturiin Saksan 3,4 biljoonaan dollariin nähden. Suomeen eroa on yli 58 kertaa.

 

Tärkeä huomio on, että vuonna 2050 Yhdysvalloilla on maailman nuorin työvoimareservi 40 vuoden keski-iällään, kun tilanne Euroopassa ja Kiinassa on karmea tässä suhteessa.

 

 

Goldman Sachs näkee jenkkien ensimmäisenä taloudellisena etuna, että 40 prosenttia maan tutkijavoimasta oli ulkomailta vuonna 2012. Siitä syntyy maailman suurin inhimillinen tutkimusreservi.

 

Yhdysvaltain tuotekehitysresurssit ovat peräti 31 prosenttia koko maailman panoksista, kaikkiaan 435 miljardia dollaria hallituksen, yliopistojen ja yritysten voimavaroja.

 

Valtteja Yhdysvalloille ovat myös luonnonvarat vedestä, raaka-aineisiin ja energiaan, jota mantereella riittää. Maa on nousemassa nopeasti maailman suurimmaksi öljyn tuottajaksi 2020, jo ohi Venäjän ja Saudi-Arabian IEA:n tietojen mukaan.

 

Amerikan sotilaallinen voima säilyy edelleen Yhdysvaltain puolustusmäärärahat ovat edelleen suuremmat kuin seuraavan 13 maan yhteensä.

 

Yhdysvallat itsessään ”kansojen sulatusuunina” on kuin harjoitus globaalitalouteen. Sen ei tarvitse miettiä asioita alueellisen kattavuuden etupiirien kautta, vaan se on hankkinut henkis-kaupallisen kompleksin etunenän, jota kautta se toivoo, esimerkin avulla vakiinnuttavansa omat ihannebisneksensä vakiintuneeksi olotilaksi, 

Siinä se on  onnistunut toistaiseksi erinomaisen hyvin. Mielten kautta se hallitsee koko maailmaa yhä enemmän ja vahvemmin ei enää vain sääntele ihmisten käyttäytymistä, vaan pyrkii suoraan ohjaamaan ihmisluontoa.

 

 

 

 

TEESINI on että Yhdysvaltain maailmanvalloitus on jo tapahtunut pysyvästi.

”Yhteiskuntaelämän tuotannon” uusi privaatti ja digitaalinen valikoima  on sopinut Amerikalle hyvin.

 

Yhdysvaltain maailman voiman varaksi on määrätietoisesti luotu myös uutistoiminnan hegemonia, viihdevaikuttavuus-, kulutustapa- ja tiedonvälitysvalta-asemat ja niiden päällä ohjelmistolisenssien herruus, teknologiamonopolien kulttuuripalvelutalous- ja kieliylivoima, jopa globaali maatalous-,ruoka- ja terveydenhoitobisnes, joiden kautta maailman kaikkien ihmisten mieliä ja ruumista hallitaan.

 

Hallinnan täsmäaseena ovat patentti-imperialismi, omaetuinen tekijänoikeuskolonialismi ja globalisaatioprosesseja tarkoituksena ottaa vaikutuspiiriin mahdollisimman suuri osa ihmisten elämää. 

 

KUUNTELE RADIO-OHJELMA

 

 Lue USA luku ekirjasta;

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

OTA OSAA KESKUSTELUUN:

RADIOSSA

RADILOGO ohjelma ja Hegel.jpg
Olemme myös radiossa. Kuuntele lyhyt esittely
tai mene nettiradion ohjelmasivuille
Televisiossa
Näyttökuva 2019-1-2 kello 15.38.30.png
Osallistu
LINKKIPALLOMERI.jpg
kolmas_draft1 – Kopio.jpg
Tieto-ekirjat
Näyttökuva 2018-10-21 kello 18.53.41.png