© 2017- BY VELI-ANTTI SAVOLAINEN ". Proudly created with Wix.com

SUOMEN HERRAT. Nyt on kyllä sopiva aika kääntää takki

October 14, 2017

 

 

Taloudellinen käänne on tapahtunut Suomessa euron arvon devalvoituessa ja öljyn hinnan laskiessa jo vuodesta 2014 - kyllä se vaikutti.

Nyt on aika sanoa kyllä eikä ei.

Ongelma on vain mille peukutetaan.

 

KORKEASUHDANNEPOLITIIKKA KÄYNTIIN.

Vähän väliä valtiojohto teetättää erilaisia tulevaisuusselvityksiä joiden sanoma on yleensä, että nyt Suomi ryhtyy puuhiin ja on pian maailman kärjessä kyseisellä alalla. Sitten media haastattelee niitä, jotka haluavat ettei mikään muutu ja lättää uudet ideat höttösarjaan koska silloin toimittajankaan ei tarvitse perehtyä itse asiaan. Näin asiasta tulee tulee poliittisesti hankala ja kukaan ei ryhdy ajamaan asiaa ja se jää mappi ööhön.

 

Välillä haetaan apuun ulkoamaisia auktoriteetteja; Manuel Castells, Anders Borg tai Bengt Holmström esimerkkeinä puhumaan järkeä ja näyttämään haluttua suuntaa.

Kukaan ei kuuntele, lue eikä näe mihin suuntaan he osoittavat vaan ei-jengi keskustelee mieluummin heidän palkkioistaan ja ulkopuolisuudestaan.

 

Borgille annettiin lisäksi sellainen tehtävä ja kumppani, että asia ei palvellut kuin pääministeripuolueen omaa oppia.

 

Meillä on kaksi korkkia positiivisen hengen lampun sulkijana.

  • Positiiviseksi hengeksi tulkitaan niiden ja vain niiden henkien irtipääsy joka ajaa pullon pitelijän omaa etua - eli vaaditaan muutosta muilta ja pysyvyyttä itselle. Tästä on hyvä esimerkki toimialatoimija, suuri johtaja tai työmarkkinajärjestö.

  • Positiiviseksi toiminnaksi katsotaan vanhan ajan maailman puolustaminen vanhan yhteiskunnan maailman kuvasta tai parhaimillaankin nykyhetkessä, mutta ei huomisesta lähtien. Katse on korkeintaan vuodessa jolloin oma eläkeikä koittaa ei sadan vuoden tai pidemmän ajan päässä. Siksi maailma heittelee kun ei ole kuin huono ymmärrys, heikko historian taju ja päivän politiikka; lyhyt näköala ja olematon toimeenpanokyky. Tästä on hyvä esimerkki Helsingin Pormestari, Pääministeri, Posti, ruokakauppa ja me: aikamme ihmiset, jotka elämme velaksi lastemme kustannuksella kantamatta vastuu taloudesta tai luonnosta.

Jyri Häkämies ja Suomen ”herrat” kannattavat

kyllä linjaa ja positiivista asennetta

– jos linja ja asenne on heidän

 

HYVÄT SUOMEN HERRAT,

te olette menettäneet uskottavuutenne. Koko laman ajan te keräsitte etuja itsellenne kohtuuttomien etujen kautta, teitte tulosta vain kilometritehtailuilla lyöden laimin markkinoinnin, toiminnan kehittämisen ja investoinnit, meluummin hankkien pikavoittajien suosiota huikealla osakeannilla.

Nyt hyvät herrat, kun te pelaatte 1,5 prosentin palkankorotusvaraa, ettei tulisi kolmea prosenttia, röyhkeimmät vaativat lisää kikyjä ja nollalinjoja. Ylimielinen asenne, joka näkyy klubilta, rivieroilta ja metsästysmajalta saakka, voi tulla kalliiksi kun ärsyyntynyt ja loukattu työväki istuu perseen penkkiin ja naulaa housut kiinni. Olen huolissani, että ette ymmärrä kuinka syvästi kiukku kansassa elää.

 

Nyt olisi suhdanne kääntää takki.

Näyttää tietä ja esimerkkiä itse kiitollisena neljän miljardin yritystuista, miljardin kelamaksuhelpotuksista, alennetuista yritysverosta, kahden miljardin menon siirrosta sote-maksuissa työntekijöille ja kolmesta vaatimattomasta jo toteutuneesta palkkakierroksesta 2013 lähtien. Puhumatta yhteiskuntaelämän siirrosta markkinoille teidän eduksenne,

Positiivisuutta ei ole vaatia muita sanomaan kyllä kaikkeen mitä itse esitetään vahvemman oikeudella ja samalla viitata kintaalla vastavuoroisuudelle. Enkä nyt puhu palkasta vaan yhteisöllisestä vastavuoroisuudesta.

Positiivinen syntyy kyllä - jos te kannatte muutakin kuin vastuun voittojen jaosta.

Yhteiskuntarauha ei ole ilmaista.

 

AJAN HAASTEET.

Meidän kaikkien kannattaa nyt ottaa kyllä sana esiin. Helpointa on aloittaa samaa mielisyyttä synnyttävistä asioista ja ottamalle näkökulmaksi lastemme maailma ja sukupolvivastuu.

Politiikassa on syytä huomata, että vanhat rakenteet ovat murtuneet kaikkialla. Suomen jytky, Hollanti, Espanja, Britannia, Ranska, Itävalta, Saksa, Italia, Puola, Yhdysvallat, Unkari... kaikissa vanha status quo on murtunut.

 

 

 

TYÖVÄEN PRESIDENTTI.

Se kesti runsaan vuosikymmenen kun Sauli Niinistöstä tuli vasemmiston suosituin presidenttiehdokas. Kansanliikkeen lavastaminen kertoo, että kaukonäköisimmät ottavat liikkumavapautta ja suoraa tukea koko kansalta alà Emmanuel Macron ja Donald Trump.

Vasemmiston kannatus oli yhteensä kolme prosentti presidentinvaaligallupissa.

Toisella kaudellaan Sauli Niinistö on suorassa vastuussa kansalle, sekin on syytä huomata, vapaa Isä.

 

Emme saa vaali- vaan lisävastuuvauvan.

 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

OTA OSAA KESKUSTELUUN:

RADIOSSA

RADILOGO ohjelma ja Hegel.jpg
Olemme myös radiossa. Kuuntele lyhyt esittely
tai mene nettiradion ohjelmasivuille
Televisiossa
Näyttökuva 2019-1-2 kello 15.38.30.png
Osallistu
LINKKIPALLOMERI.jpg
kolmas_draft1 – Kopio.jpg
Tieto-ekirjat
Näyttökuva 2018-10-21 kello 18.53.41.png