© 2017- BY VELI-ANTTI SAVOLAINEN ". Proudly created with Wix.com

TRUMP. Onko Amerikan aika muka päättymässä?

September 23, 2017

Donald Trump sanoi, että Yhdysvallat lopettaa omien oppiensa ja

ihanteidensa pakkomyynnin muulle maailmalle.

 

 

Donald Trump julisti käännöksen Yhdysvaltain suhteissa muuhun maailmaan. Pankaa oma kansakunta etusijalle niin mekin teemme. Kansallisvaltio ja kansallinen etu palasi globalisaatiokehityksessä etusijalle, mutta oliko kyse Yhdysvaltain maailmanherruuden hellittämisestä?

 

MAAILMAN POLIISI PANI HANSKAT TISKIIN.

Yhdysvaltain Presidentti piti järisyttävän puheen joka muuttaisi totta ollessaan maailmanjärjestyksen ja lopettaisi jopa Amerikan ajan maailmanhistoriassa.

Trump julisti Yhdistyneissä Kansakunnissa, ettei hänen maansa enää haluakaan tyrkyttää omaa vapaus-demokratia-mcdonaldsaation oppiaan, vaan on globaaliherruuden sijaan Kansallisvaltio isolla koolla.

Trump korosti kunkin kansakunnan omaa vastuuta kansalaisistaan, korosti kunkin maan tarvetta toimia patrioottisesti omia kansalaisiaan kohtaan. Samalla hän painosti muita panostamaan kansainvälisten rakenteiden, niin kehitystyötä tekevien kuin sotilaallisten ylläpitoon koska Yhdysvaltain maksama osuus on kohtuuton. Trump antoi kovaa kyytiä Pohjois.Korealle uhaten tarvittaessa tuhota koko maan. Irania, sosialistista Venezuelaa ja Syyriaa hän uhkasi suoraan suorin sanoin, ilmoitti kovista toimista talebaneja vastaan Afganistanissa, Kuuba sai kuulla sanktioiden pysyvän. Hän piti erityisen sosialismin ja kommunismin pilkkaushetken.

 

Trumpin puheen kultainen lanka oli kuitenkin korostaa kaikkien kansakuntien omaa vastuuta kansalaisistaan, itsenäisyys, pyrkimys vaurauteen, rauhaan, omien kansalaistensa kunnioitukseen ja isänmaallisuuteen, panna kunkin kansakunnan oma etu ensimmäiseksi kuten hänen johtamansa Yhdysvallat tekee.

 

Hän siis kehotti muita kansalliseen itsekkyyteen kuten J.K Paasikivi ja Urho Kekkonen aikanaan. Panemaan kansakunnan ja omien kansalaisten edun ensimmäiseksi. Kaikki vahvalla retoriikalla maustettuna mutta samalla sisältäen selvän ilmoituksen ettei Yhdysvallat aio maksaa viuluja enemmän ja vaatii tehon ja toiminnan parantumista, parempaa tuottavuutta kansainvälisiltä instituutioilta.

 

Kukaan ei halua uskoa, että USA:n sisäänpäinkääntymys on totta, vaan osa pyrkimystä saada maailman poliisille muiden rahoitusta ja bilateraalikauppaa. Trump yrittää siis muka vain vedättää parempia diilejä muilta ja saada muut osallistumaan enemmän ylläpitokuluihin.

Sen hän ilmaisi suorin sanoin.

 

Nythän Saksa, Japani ja Ranska, koko Nato ja monet muut Amerikan avulla rikastuneet, ovat pitäneet jenkkiveronmaksajien anteliaisuutta saavutettuna etuna.

 

EUROOPPA PALJON VELKAA USA:LLE.

Asetutaanpa Trumpin asemaan katsomaan maailmaa, kriisretoriikan ja poliisipuiheen lisäksi on kyse muista ensimmäisistä valtioista, Trump puhui näistä First Nations kansakunnista monikossa. Niist yksi on Eurooppa. Euroopalla on paljon kiitollisuusvelkaa Yhdysvalloille kahden maailmansodan, marshallavun ja kylmän sodan turvan jälkeen. Sen pitää osallistua enemmän laskujen maksuun tai USA jättää sen, kaupallisen kilpailijan omin nokkinensa.

 

Suomi sai jo aiemmin kohteliaisuutta osakseen juhlavuotensa ja tulevien lentokonekauppojen vuoksi. Me olemme hyvä nakki diilata; Suomikin on hakeutunut pikkuhiljaa henkisesti Amerikan syliin - myös sotilaallisesti. Asevoimamme on yhdistetty teknisesti ja käytännössä lännen liittoon, jota suvereenisti johtaa ja hallitsee Yhdysvallat.

Me vältämme sanomasta tätä nato-tapahtunutta tosiasiaa ääneen vaikka kaikki sen tietävät.

Tietoteknologiamme ja somemme pyörii amerikansovellusten avulla, maksamme mainosmarkkoja yhä enemmän niille ja toteutamme innolla muutoinkin amerikanismia, mcdonalsaation franchisemaana. Maan päälehti on Amerikkaan komittoitunut. Viihde tulee sieltä. Toiveajattelemme amerikkalaisten tulevan pelastamaan meidät ryssän hyökätessä ymmärtämättä ettei amerikkalaista verta vuodateta nyt ilman omaa intressiä

 

Lakkaako stars & stipes liehumasta kaikkialla vai laskuttaako

Yhdysvallat vain fair sharen – oikean hinnan.

 

USA YHÄ YKKÖNEN

Kiina aikoo ajaa Yhdysvaltain ohi. Trump kehui ennätydkorkeita pörssikursseja ja korkeaa työllisyytta jo omaksi ansiokseen vaikka linja näkyy jo vuosien taakse, mutta sadonkorjuu tähän aikaan.

Amerikkalaiset itse eivät usko menettävänsä peliä. Yhdysvaltain voimavarat ovat edelleen maailman suurimmat ja sen luova kyky ja laaja tutkimus- ja kehityspanos yhdessä raaka-ainevaurauden ja erinomaisen demografisen kehityksen kanssa; nuoria tulee Yhdysvalloissa riittämään, ovat ainoalaatuisia kilpailutekijöitä verrattuna Eurooppaan, Japaniin ja Kiinaan.

 

Goldman Sachsin analyytikot julkaisivat listan amerikaneduista vuoden 2013 katsauksessaan etsiessään väittämiä uuden mantereen vahvuuksista.

 

Ensinnäkin; Yhdysvallat oli 2013 edelleen 15,7 biljoonan dollarin eli 11 622 000 000 000 euron talous, joka on maailman suurin ja rikkain. Maan bkt kasvoi 2015 jo 18,1 biljoonaan dollariin. Se oli reilusti suurempi, 2,5 kertaa suurempi 11,2 biljoonan dollarin Kiinan bruttokansantuotteeseen nähden tai kuin Japanin 4,2 biljoonan ja Euroopan veturiin Saksan 3,4 biljoonaan dollariin nähden. Suomeen eroa on yli 58 kertaa.

 

Yhdysvaltain pörssistä tuloutettiin jo vuoden 2012 lopussa osinkoja 129 prosenttia enemmän verrattuna maaliskuuhun 2009, jolloin finanssikriisi kurmotti. Jenkit palautuivat siis huimalla vauhdilla muihin verrattuna.

Maa on nousemassa nopeasti maailman suurimmaksi öljyn tuottajaksi 2020, jo ohi Venäjän ja Saudi-Arabian IEA:n tietojen mukaan.

 

MIELENHERRUUDESTKO MUKA LUOVUTAAN?

Amerikkalaiset ovat halunneet vaikuttaa kaikkeen koko yhteiskuntaelämän alueella.

Trump sanoi YK.ssa, ettei USA enää aio tyrkyttää omia oppejaan ja demokratiamallejaan muille. 

 

Mitä silloin, jenkkien kääntyessä tuijottamaan omaan napaan, tapahtuisi kulttuurin ja tieteen, talouden alueella. Miten se vaikuttaisi Europpaan kuuluvaan, muuta amerikkalaisuuteen kääntyneeseen Suomeen?

 

Yhteiskuntaelämän tuotannon” uusi sortimentti on sopinut Amerikalle hyvin.

Sen voimavaraksi on pikkuhiljaa määrätietoisesti luotu maailmanhallintaan myös monistuva bisnesmalli, franchisemaailma eli mcdonaldsaatio, uutistoiminnan hegemonia, viihdevaikuttavuus-, kulutustapa- ja tiedonvälitysvalta-asemat ja niiden päällä ohjelmistolisenssien herruus, teknologiamonopolien kulttuuripalvelutalous- ja kieliylivoima, jopa globaali maatalous-, ruoka- ja terveydenhoitobisnes, joiden kautta maailman kaikkien ihmisten mieliä, kulutusta ja ruumista hallitaan.

 

Hallinnan täsmäaseena ovat julkea patentti-imperialismi, omaetuinen tekijänoikeuskolonialismi ja globalisaatioprosesseja tarkoituksena ottaa vaikutuspiiriin mahdollisimman suuri osa ihmisten elämää.

 

Yhdysvallat on myös voinut poliisina heiluttaa vapauden hyväntahtoista lippua, joka itseasiassa pelastaa muut siirtomaa-ajan eurooppalaisten väärinteoilta.

Tosiasiassa imperialismi on vain saanut uuden muodon kun kansallisvaltion territoriaaliselta valloitussodilta on pudonnut pohja pois.

 

Vanhan ajan riistoimperialismi on out, uuden ajan manipulaatioimperialismi on in.

 

Yhdysvallat itsessään ”kansojen sulatusuunina” on kuin harjoitus globaalitalouteen.

Sen ei tarvitse miettiä asioita alueellisen kattavuuden etupiirien kautta, koska se on hankkinut henkis-kaupallisen kompleksin etunenän, jota kautta se toivoo vakiinnuttavansa omat ihannebisneksensä vakiintuneeksi olotilaksi.

 

Siinä se on onnistunut toistaiseksi erinomaisen hyvin. Mielten kautta se hallitsee koko maailmaa yhä enemmän ja vahvemmin ei enää vain sääntele ihmisten käyttäytymistä, vaan pyrkii suoraan ohjaamaan ihmisluontoa.

 

Tästäkö Trump aikoo luopua?

Toivottavasti.

 

Mitä tilalle tulee tilalle?

 

Kansallismielinen USA jolle muut maksavat laskunsa.Joka lyö nyrkkiä pöytään ja on ensimmäinen valtio, first nation; itsekkäistä, protektionista syistä?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

OTA OSAA KESKUSTELUUN:

RADIOSSA

RADILOGO ohjelma ja Hegel.jpg
Olemme myös radiossa. Kuuntele lyhyt esittely
tai mene nettiradion ohjelmasivuille
Televisiossa
Näyttökuva 2019-1-2 kello 15.38.30.png
Osallistu
LINKKIPALLOMERI.jpg
kolmas_draft1 – Kopio.jpg
Tieto-ekirjat
Näyttökuva 2018-10-21 kello 18.53.41.png