© 2017- BY VELI-ANTTI SAVOLAINEN ". Proudly created with Wix.com

Kokoomus voittaa aina – keskustan muka hallitessa

September 13, 2017

 

Tuloerot ovat Suomessa edelleen Euroopan unionin keskitasoa pienemmät, vaikka ne kasvoivat kansainvälisesti mitaten nopeasti erityisesti 1990-luvun laman seurauksena ja uudestaan tämän hallituksen aikana. Tulonsiirrot pitivät käytettävissä olevien tulojen erot vielä lähes ennallaan vuoteen 2015 saakka.

 

Tarvitseeko Kokoomus uutta Paasikiveä.

 

Ero näkyy kuitenkin kaikkien varakkaimpia suosivassa politiikassa: niin sanottujen ”tuotannontekijätulojen” suhteen: eli tuotantotoiminnasta ja omaisuudesta saadut palkka-, yrittäjä- ja omaisuustuloerot ovat kasvaneet rajusti.

 

Viimeaikaiset kokoomushallitukset ovat suosineet siis omaisuus- ja pääomatulojen keventämistä - joka on vähentänyt valtion verotuottoa, mutta samalla pitäneet velkarahalla yllä tulonsiirtojärjestelmää, joka on tasoittanut tilannetta.

 

Vasemmistopuolue lasketutti Eduskunnan tietopalvelussa mitä tuloeroille käy tämän vaalikauden kokoomushallituksen aikana vuoteen 2019 mennessä. 

 

Rikkaat rikastuvat ja köyhät köyhtyvät.

 

Suurimmat tuloryhmät kasvattavat osuuttaan yhteisestä kakusta koska verot on jäädytetty ja ”tukiaisia” lisätään. Pienituloisimmat suomalaiset ovat maksumiehinä koska erilaiset sosiaalituet ovat olleet leikkausten kohteena. Selvitys kertoo, että väitteet köyhimmistä suomalaisista laskun maksajina pitävät paikkansa.

Tämä on alkanut näkyä niin koulutuksen eriavoistumisena, terveydentilassa, elinässä ja jopa syömisessä.

 

Suurin osa kotitalouksista käyttää ruokaan nykyään merkittävästi enemmän rahaa, mutta kaikista pienituloisimpien ruokamenot eivät ole juurikaan kasvaneet parinkymmenen vuoden aikana, kertoo Kilpailu- ja kuluttajaviraston tutkimuspäällikkö Anu Rajas.
Tilastokeskuksen mukaan vuonna 1990 pieni- ja suurituloisimpien ruokamenot olivat vielä lähellä toisiaan. Nyt pienituloisimmat käyttävät ruokaan enää runsaat puolet siitä mitä suurituloisimmat. 

 

KOKOOMUS VOITTAA. 

Kokoomuspuolue on onnistunut ajamaan oman kannattajakuntansa etuja hyvin, verotus on laskenut valtio ja kunnat on saatettu markkinakomentoon. Samalla kun valtion omaisuutta on myyty, yhtiöitetty ja pantu markkinoille ulkomaisten toimijoiden eduksi (tv-verkko, sähköverkko, mineraalivarat, telelaitos...) on luotu kestävyysvajeen mittainen yritystukijärjestelmä kuin maatalouden tukiaiset tai ammattiyhdistysliikkeen veroedut ja bisnes rakentamisessa ja sosiaalitoiminnassa,

 

Meillä on syntynyt korruptatiivinen kolmikanta jossa keskustalla, sosialidemokraateilla ja kokoomuksella on omat pyhät lehmänsä tuettavana.

 

Tämä miljardien omaetukanta on rakennekorruptiota joka ei uudistu koska hyvät veljet ovat sen luoneet vuosikymmenten aikana niin vankaksi. 

Edunsaaja tästä on poliittisesti kokoomus koska sen ”potti” on suurin ja ulottuu laajimmalle. Sen kannattajakunta ei vaivaannu leipäjonoista eikä ryhdy huolehtimaan eriarvosta koska sen voi itse hyvin. 

 

Tämän toteaminen ei nyt ole erityistä ilkeilyä - puhdas tosiasioiden toteaminen vain.

Koska kyse on saavutettujen etujen säilyttämisestä on kokoomus valmis vaatimaan kuria ja järjestystä ja flirttailee taas ääriainesten teemoilla kuten IKL:n kanssa 1930-luvulla - kunnes Juho Kusti Paasikivi puhalsi pelin poikki.

 

POLIITTISET SEURAUKSET 

ovat raskaat keskustalle ja yllättäen myös kokoomuksen aseveljelle sosialidemokraateille, jotka ovat kasvamassa oppositiossa vailla vauhtia alaspäin, luullen joukkoaivohalvauksensa johtuvan aina vain puheenjohtajasta. Keskusta on siirtynyt kovan uusliberaalin talouspolitiikan taakse kuten se teki jo Esko Ahon aikaan.

 

Tämä suosii kokoomusta joka voittaa aina kun keskusta unohtaa köyhän asian. Eihän kukaan suosi markkinasuskossa opetuslasta kun Jeesuskin on tarjolla.

 

Juha Sipilän-Anne Bernerin keskustapolitiikka hyödyntää kokoomusta. 

 

Juha Sipilä väittää, että Suomen talouden kasvukäänne on hänen strategiansa tulosta.

Ei ole. Öljyn romahtanut hinta, euron arvon lasku yli 20 prosentilla ja EKP:n setelipainajaiset ovat luoneet pääosan nousun pohjasta. Tämä tulee todistetuksi kun öljyn hintaa oikenee, EKP:n setelisuihkutus loppuu ja kun dollarin jo tapahtunut devalvaatio alkaa purra.

 

VAARASTA VAROITETAAN

Euroopan suurimman Deutsche Bankin pääjohtaja varoitti että osakekuplan lisäksi markkinoilla ”saattaa olla” kiinteistökupla. Ruotsissa sellainen on muhinut pitkään. Iso osa siitä siirtyi Suomen talletustakuun myötä kun Nordea palasi kotiin ja moittimansa EU:n pankkiunionin turvaan.

 

Sixten Korkman varoitti A-studiossa, että edessä on finanssikriisi – niin kuin aina.

 

Milloin, se jää nähtäväksi.

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

OTA OSAA KESKUSTELUUN:

RADIOSSA

RADILOGO ohjelma ja Hegel.jpg
Olemme myös radiossa. Kuuntele lyhyt esittely
tai mene nettiradion ohjelmasivuille
Televisiossa
Näyttökuva 2019-1-2 kello 15.38.30.png
Osallistu
LINKKIPALLOMERI.jpg
kolmas_draft1 – Kopio.jpg
Tieto-ekirjat
Näyttökuva 2018-10-21 kello 18.53.41.png