© 2017- BY VELI-ANTTI SAVOLAINEN ". Proudly created with Wix.com

TALOUSSADUT: Orpo jatkaa tilkkutäkkiä

September 3, 2017

 

 

TARINA PEITON JATKAMISESTA:

 

 

 

Hölmölän kylän Vanhasen Matin kotona todettiin muinoin, aikuispoika Kataisen laskemana, kun tulopeitto on finanssikriisin vuoksi liian lyhyt ja jalkoja alkoi paleltaa, että peittoa pitää jatkaa jalkopäähän leikkaamalla yläpäästä köyhien tukipaloja pois.

Vanhasen, Kataisen, Stefan Wallinin ja Cronbergin Tarjan tupaillassa keksittiin vajaa vuosikymmen sitten myös jatkopala peittoon liittämällä alapäähän verohelpotuspalanen..

Eihän se toiminut nyt oli yläpäässä vilu.

Siihen uusi emäntä Urpilaisen Jutta ja aseveli, Kataisen poika, keksivät että vaihdetaan koko ajan paloja. Sen minkä Hölmölän Jutta leikkaa sen Jyrki liittää verohelpotustilkuksi toiseen päähän.

Nyt kukaan ei pystynyt enää nukkumaan.

 

Kaikille tuli aivan Orpo olo kun Petteri poika leikki yhä vain samaa leikkiä. Uuden tilkkutäkin palaset olivat nimeltään rakenneuudistus ja lisäpalat yritys- ja pääomatuki. Kaikilla oli kuitenkin edelleen kylmä

 

 Suomalaislapsilla on jo 25 000 meidän velkaa maksussa.

 

KÄÄNTEINEN LAPSILISÄ.

Valtio velkaantuu vaikka verokertymä kasvaa nousukaudella ensi vuonna. Lisää velkaa lapsille maksettavaksi edelleen kolme miljardia koska hankittu säästö jaetaan taas suurelta osin Suomipeiton verohelpotuspäästä pois.

Timo Soini pilkkasi - ennen liittymistään joukkoon - ruotsalaisten, vihreiden ja kristillisten puolueita ”takiaispuolueiksi”, jotka tekevät mitä vain ministerisalkun eteen.

Elämän paradoksi on hervoton.

 

En viitsi kiertää Soinin harakiripuukkoa enää muistuttamalla fillarikommunistien menestyksestä sinisen arkun äärellä

Samalla kun sinisistä on tullut takiaispuolue jatkavat maan suurimmat tukiaispuolueet avokätistä tuhlailua lastensa taskusta.

 

Tukiaispuolue kokoomuksen täkki jatkuu leikkaamalla koulutuksesta ja liittämällä palaksi jalkopäähän alhaisen pääomaveron pala ja yritystuet, joista vain kymmenys luo uutta, 90 prosenttia pitää vain yllä vanhoja rakenteita ja suojattua monopoli- tai kartellirakenteita.

 

Tuloksena Suomen 300 000 yrityksestä, maatilat mukaan lukien, kasvuyrityksiä on vajaa tuhat

muut jakavat verohelpotukset ja tukirahat omistajilleen osinkoina vaivautumatta kasvuun, kehitykseen tai investointeihin.

 

Tukiaispuolue Keskustan täkki toimii työreformi- ja yksityistämispeittojen palojen leikkuulla ja lisäämällä alapäähän lämmikkeeksi maataloustukia ja käänteistä desentralisaatiota, jossa valtatilkkuja siirretään pois kunnilta yläpäähän keskittämään päätöksentekoa.

Hölmölässä on otettu täkkitilkkuihin velkaa lapsilta jo 25 000 euroa per mukula.

 Verotuksen kehitys.

VILU SÄILYY.

Yritysverotus säilyy alhaisena pääomaverot saavat edelleen erityiskohtelun verotuksessa. vanhojen puolueiden vanhoille puolueille vanhoihin rakenteisiin jakamissa yritystuissa, maatalouden tukiaisissa ja verohelpotuksissa, joilla yrityksiä markkinoilla tuetaan kilpailussa väärin ja ostetaan alemmat palkat.

Kyse on vallassa olevan korruptiopeiton jatkamisesta ottamalla omia kinttuja lämmittämästä ei suinkaan enää yläpäästä vaan hakemalla lasten peitot omille kintuille lämmikkeeksi.

Hallitus sanoo, että verotus ei kiristy. Ei kiristykään koska kikypeiton puitteissa työantajien sotumaksut laskevat 800 miljoonaa > 2 prosenttia. Jotta tilkun siirto saadaan aikaan valtio ottaa lainaa - jotta voi korvata kahdessa vuodessa maksujen korotukset työntekijöille.

 

Siis +- 0 paitsi yritykselle, jotka saavat 800 miljoonan lisäbonuksen - valtionvelalla.

 

Höyhentilkkutäkit on siis varattu rahan omistajille ja myös valtiolle, joka kaappaa 27 miljardin verotuotto- ja 30 miljardin kiinteistömassan keskuksiin kunnilta sote-maakunta-tulonsiirrossa. Vastikkeeksi se antaa kunnille liiketoimintakiellon sotessa ja pakklunastaa toimitilat kaikissa Hölmölän kylissä.

Koko vuosisadan alun tulo-, pääoma- ja yritysveron verokevennykset pääoma- yritys- ja tuloveroissa on mahdollistettu siirtämällä valtion tehtäviä kuntiin ja veronkorotukset sinne.

Valtio purkaa verotuksen progressiota tosiasiassa velalla ja siirtä,ällä verotuksen painopistettä tasaveroihin, kulutus-ja kunnallisveroihin mikä heikentää pienitluoistem suhteellista asemaa ja hyödyntää varakkaita.

 

 Suomessa on yli 300 000 yritystä, tuhat niistä on kasvuyrityksiä.

 

 PERINTÖRAHAT TUHLATAAN.

Lapsille ei oteta vain lisätä velkaa. Lisäksi myydään tuhkiakin pesästä luovuttamalla aiempien sukupolvien hankkima kansallisomaisuus teletoiminnasta, mineraalivaroista rautateihin pois ulkomaisille ja kotimaisille yrityksille, jotka keräävät ansion vuosikymmenten työstä ja asetetuista yhteisistä panoksista.

Tämä sopii nykyään hyvin hankkeen johtajalle kokoomukselle.

Se, että samaa menoa jatketaan alkiolaisessa keskustassa ja asevelipuolue sosialidemokraateissa on alkanut maksaa niiden kannatuksessa, useat huomaavat mitä lapsille on käymässä.

Kutakin ”kestävyysvajeen korjausta” on vesitetty valtion tulokantaa heikentämää antamalla leijonanosa otetuista rahasta elinkeinoelämälle, joka ei tunnu omaavaan merkittävää vastavuoroisuuden moraalia.

 

Pääomaveron kehitys. Suomi suosii rikkaita.

 

MUUTTUNUT MALLI.

Suomessa valitetaan korkeista veroista. Katsotaanpa miten verotus oli kun edellisestä lamasta alettiin nousta.

Vuonna 1994 2162 euroa kuukaudessa tienaava maksoi veroa 30,4 prosenttia tuloistaan nyt hän maksaa vain 23,6 prosenttia.

Sama kehitys 8600 euroa kuukaudessa tienaavilla oli 50,7 prosenttia tuloveroa 1994 nyt 2012 vain 44,8 prosenttia.

 

Silloin oli syvä lama, mutta orastava nousu kuten nyt.

Silloiseen lamaan osallistuttiin omin panoksin.

Keskimääräinen ansiotuloveroaste nousi vuodesta 1991 vuoteen 1995 lähes 10 prosenttiyksikköä. Vastaavana aikana keskimääräinen kunnallisveroprosentti nousi alle prosenttiyksikön. Palkansaajan sosiaalivakuutusmaksut kasvoivat vastaavana aikana lähes kuusi prosenttiyksikköä.

 

Edellisessä lamassa verotuloa siis lisättiin rajusti. Nyt menetellään toisin.

 

 

 

Muistakaa teesini: valtion talouden vaikeudet eivät johdu vain liian suurista menoista vaan liian pieniksi lasketuista tuloista.

 

 

Lisää ”kansallisomaisuuden ryöstöstä” muualla verkkolehdessä:

 

1. YRITYSTEN ETUSIJA

 

2. BUDJETTI VÄÄRÄLLÄ PERUSTALLA
 

3. VALTION OMISTAJAPOLITIIKKA ON SARJA VIRHEITÄ

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

OTA OSAA KESKUSTELUUN:

RADIOSSA

RADILOGO ohjelma ja Hegel.jpg
Olemme myös radiossa. Kuuntele lyhyt esittely
tai mene nettiradion ohjelmasivuille
Televisiossa
Näyttökuva 2019-1-2 kello 15.38.30.png
Osallistu
LINKKIPALLOMERI.jpg
kolmas_draft1 – Kopio.jpg
Tieto-ekirjat
Näyttökuva 2018-10-21 kello 18.53.41.png