© 2017- BY VELI-ANTTI SAVOLAINEN ". Proudly created with Wix.com

ARVOT ALENNUSMYYNNISSÄ Kun politiikka ei uskalla

August 25, 2017

 

 

Arvojen kilpailu saa arvottomia muotoja.

Moraali on joutunut psykoosiin.

Tätä menoa terroristit saavat mitä haluavat; meidät toistemme kimpuun, yhteiskunnan näyttämään yhtä totalitariselta kuin kalifaatti.

 

 Suomessa on rakennettu leirejä - jopa saareen. 1918.

 

Läntinen maailma katsoo olevansa muita parempi demokraattinen järjestelmä ja arvoyhteisö.

 

America first.

 

Islamilainen maailma katsoo olevansa muita parempi eettisesti.

Kiina katsoo, että sen järjestelmä on paras konfutselaisessa kuuliaisuudessa,

Venäjän ajatukset omasta erinomaisuudesta säilyvät vaikka systeemi muuttuu toisesta toiseen itsevaltiuteen.

Afrikkalaiset sanovat, että heidän ubuntunsa, yli yhteiskunnan ulottuva yhteisövastuun moraalikoodi päihittää elämän ohjenuorana valkoisen miehen yksilökeskeisyyden.

 

Sitten ovat nämä uskonnot, uskon sodat, jihad, ristiretket, lähetystyöt ja pakkokäännytykset tai uskonvainot.

 

Koska ollaan muita parempia jo periaatteessa ei juurikaan vaivauduta tutustumaan toisen ajatteluun, vaan ryhdytään mieltä tai tosiasioita vailla olevaan vihankylvöön. Nykymaailmassa porukat on helppo koota samanajattelijoiden keskinäiset vaahtoamisen yhdenmieliseen yhteyteen todistamaan muulta suljettua maailmankuvaa.

 

Me syytämme arabejamuslimejaislamilaisia niputtaen miljardit samaan yksikköön. Kiinalaisille ja ryssille opetamme ihmisoikeuksia afrikkalaisiin suhtaudumme yhä kuin orjuutettuihin apinain jälkeläisiin joilla on geeneissä jotain vikaa.

 

Silti me käymme kaikkien kanssa kauppaa, seilaamme samoilla merillä ja vaihdamme valuuttaa – koska se on oma etumme edellytys omalle hyvinvoinnillemme.

 

Ja seuraavaan hengenvetoon menemme kadulle vaatimaan rajoja kiinni, karkotuksia, keskitysleirejä saarieristyksellä - joihin toisen maan ja uskonnon edustajat suljetaan ilman ihmisoikeuksia ja kansainvälisiä sitoumuksiamme omaa perustuslakiamme ja kristinuskomme opetusta.

 

POLITIIKKO ANTAUTUU

Maan poliittinen johto toistaa tuttua käyttäytymismallia.

Samaan aikaan kun se, asetettuna kohtuuttoman kyselypaineen inkvisitioon, se (kokoomus) antautuu perusoikeuksien vaatijoiden vaatimuksiin vetämään arvoyhteisöömme esityksiä tiedustelulakeina, kirkon kristinuskostamme ihmisoikeustoiminnan kriminalisoimiseksi - jos nyt oikein kärjistän.

 

Turun traagisista tapauksesta vedetään johtopäätös, että ihmisoikeuksien rajoittamisessa turvallisuus voi ohittaa kansalaisoikeudet,(Pääministeri).

 

Kuitenkin samaan aikaan selviää, että viranomaisilla oli tieto terroristin radikalisoitumisesta, mutta viranomaisten välinen tiedonkulku resurssi ja analyysi petti pahasti. Se ongelma silitellään pois ongelmakentästä ja ajatellaan, että tilanne paranee kun saadaan lisää tietoa kerätyksi vaarallisista ihmistä - mihin organisaation käsittelykyky ei riitä.

Terroristit pääsevät arvosodassa päämääräänsä kun me luovutamme omamme pois ja jakaannumme itse toteuttamaa samaa vihan mallia ja kierrettä kuin he.

 

 PUOLUSTAUTUMINEN

Yhteiskunnan pitää puolustautua se on selvä. Hullut pitää löytää eikä pidä olla sinisilmäinen ääriliikkeiden aikomusten suhteen. Kansakunnan pitää suojautua ulkoista vihollista vastaan.

 

Ongelma, kansainvälinen terrori ei lopu kuitenkaan sillä, että suljemme itse itsemme saareen, rajat kiinni ja valitsemme sellaisen sisäisen kurin, ja tiedusteluyhteiskunnan joka joskus voi kääntyä myös omia kansalaisiaan vastaan.

 

Olisi hyvä jos arvostiknaafuulia lopetettaisiin ja analysoitaisiin tilanne avoimesti ilman poliittista pisteiden keruuta tai taipumista pakkovaltaisuuksiin,

 

Turku opetti ainakin sen, että kenttäpoliisi suoriutuu hyvin, mutta konttorianalyysi ei.

 

Se ei ratkea vain lisäämällä tiedusteluoikeuksia vaan taitoa ja resursseja.

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

OTA OSAA KESKUSTELUUN:

RADIOSSA

RADILOGO ohjelma ja Hegel.jpg
Olemme myös radiossa. Kuuntele lyhyt esittely
tai mene nettiradion ohjelmasivuille
Televisiossa
Näyttökuva 2019-1-2 kello 15.38.30.png
Osallistu
LINKKIPALLOMERI.jpg
kolmas_draft1 – Kopio.jpg
Tieto-ekirjat
Näyttökuva 2018-10-21 kello 18.53.41.png