© 2017- BY VELI-ANTTI SAVOLAINEN ". Proudly created with Wix.com

POLITIIKKA: Miksi muutosvoimasta tuli museo?

August 24, 2017

VASEMMISTO

ON IHAN HUKASSA

 

 

 

 

  • Toivo ja innostus saavat ihmiset toimimaan jonkin asian puolesta.

  • Pelot puolestaan saavat torjumaan erilaisia asioita.

  • Pelot ja epäluulot ovat johdossa.

Vasemmisto, sdp+vasemmistopuolue, menetti kannatusmittauksessa 4,1 prosenttia kannatusta pääasiassa porvaripuolue vihreille.

 

POLIITTISEN HÄMMENNYKSEN AIKA.

Ihmiset ovat hämillään koska he eivät enää tunne itseään maalaisiksi, työväeksi tai vasemmistolaisiksi-oikeistolaisiksi, sosialisteiksi tai EI-sosialisteiksi vanhan puoluekentän etupiiri- ja luokka-ajattelun mukaan.

 

Kaikki näkevät ja kokevat epäoikeudenmukaisuuden, mutta eivät löydä puolustajaa siksi politiikka on kuin valintamyymälä, josta ostetaan päivän tarjouksen perusteella.
Kaikki puolueet ovat hylänneet luokkarintamat ja asemoivat itseään keskustaa mikä synnyttää mielikuvan samankaltaisuudesta ja mitäänsanomattomuudesta.

 

Puolueen kannat lausutaan asia kerrallaan päivän lausuntokierroksilla mielikuvakonsulttien ohjeiden mukaan. Politiikka on kadonnut politiikasta erityisesti vasemmistossa, jolla ei ole selkeää ajan aatetta julkilausuttavaksi vastapainoksi uusliberaalien mulle kaikki heti- linjalle tai perussuomalaisten toisten vastaisuudelle.

 

Kun tuli tämä tuhannen taalan paikka, talouslama, iskeä takaisin, kukaan ei enää uskonut vasemmistoa, joka on kääntänyt takkinsa ja hylännyt aatteensa niin moneen kertaan.

 

Kannatuskato uusiin puolueisiin ei ole syntynyt sattumalta. Paavo Lipposen johdolla, Eero Heinäluoman jatkaessa SDP antoi reaganomicsille; privatisoinnille ja kansallisomaisuuskaupoille sauman, periksi, antoi tuloerojen kasvaa myöntymällä varallisuus- ja pääomaverotuksen sekä epäsolidaarisiin ansiotuloverotuksen herroja ja rahanomistajia suosiviin reformeihin - porvarien perusteluin.

 

 

 

Valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen aikana tehtiin historian suurimmat yritysveron helpotukset.

Puolueen kannattajakunta ei nuorene.

 

Vasemmistoliitto jätti kommunismin myötä myös ay-änkyränsä jatkamaan sijoitustoimintaansa. Puolueen kannattajakunta vaihtuu nuoremmaksi.


Puoluekenttä ei vastaa enää oman aikansa haasteisiin kuin keksityillä mielikuvilla tai ennakkoluuloilla, pelolla.

 

AUTTAISIKO JOS VASEMMISTO LOPETTAISI HÄPEÄMISEN

Vasemmisto (SDP+Vas) on ujostellut itseään vuodesta 1989 ja kieltänyt itsensä asettautuen vastuulliseksi. neuvostokommunismin virheisiin. Se ei enää puhu sosialismista kuin salaa keskenään

Vasemmiston isä Karl Marx kirjoitti jo 1800-luvulla profetian kapitalistisesta käsityksestä, että rahan luonteeseen kuuluisi synnynnäinen kyky tuottaa lisäarvoa puhtaana automaattina geometrisessa sarjassa ”puussa kasvaen.”
Hän ennusti, että kapitalismi synnyttää määrätyssä kehitysvaiheessaan piiristään historiallisesti “rahakauppiaiden ammattikunnan”, joka irtautuu vähitellen kokonaan perustuotannosta ja operoi täydellisesti vieraalla pääomalla.
Tätähän aikamme finanssikapitalismissa juuri nyt tapahtuu. Voittojen alenemista paikataan virtuaalirahalla.

 

 

Marx osasi nähdä hyvin vaikka jätkät sittemmin pilasivat koko jutun; Marx sanoi, että kansalaisten kieltäymykset kapitalismin pelastamiseksi muuttuvat kuvitteellisen talouden vaiheessa järjettömiksi koska nämä kansan uhraukset eivät mene todellisuudessa mihin varat kerätään.”
“Käsityksistä, joissa on vielä mieltä kapitalistisen tuotannon kehittymättömämmässä vaiheessa, tulee tässä täysin mielettömiä. Onnistuminen ja epäonnistuminen johtavat tässä samassa määrin pääomien yhteen kokoontumiseen ja näin ollen pakkoluovutukseen mitä valtavimmassa mittakaavassa”.


Luulisi, että ilmapiirissä, jossa rikkauden keskittyminen ja työntekijöiden syrjäyttäminen, reaalitalouden alennustila kasinotaloudessa suututtavat ja pelottavat ihmisiä kaikissa yhteiskuntaluokissa, vasemmistolla olisi tuhannen taalan sauma haastaa yhteiskunta aatteestaan lähtevällä uudistusohjelmalla, mutta ei.

Se ei saa sitä paperille eikä lausuttua julki. Se jää hokemaan keskenään kuinka hyvä aate - jota ei saada sanotuksi, on. Ovet ovat kiinni tulla sisään erityisesti SDP:ssä työnväen aatelin vahtiessa perintömaitaan puoluekentässä.

 

 

 

Li Andersson on paljon osaavampi, mukavampi ja parempi ruudussa kuin Touko Aalto, mutta kannatus menee vihreille. Kun värit palaavat puoluetunnuksiin voisi Andersson olla reilusti punainen.

 

SDP on nyt väritön, se puhuu itsekseen katto korkealla ja seinät leveällä mutta ovet ja ikkunat kiinni. Se ei saa sanottua mitään työelämän suuren murroksen keskellä koska se puolustaa liikaa korporaatiorakenteen , mutta ei (pätkä)työväkeä joka syystäkin pelkää asemiaan globalisaatiossa.

 

SDP ei ymmärtänyt edes kahden vuoden takaisen kannatuspiikin jälkeen miksi kannatus nousi. Työväki innostui päästyään kerrankin kadulle ”taisteluun.”

 

Edes tästä globalisaatiosta ei saada kunnon kritiikkiä tai korjausohjelmaa julki. Se on typerää koska pahinta mitä paneurooppalaisuudelle tai maapallovastuulle voi tapahtua on kritiikitön suhde suuryritysten unionibyrokraattien kautta tapahtuvalle vallananastukselle ja vapaakaupan anastukselle finanssijäteille. Internationalismi ei voi olla typeryyttä.

 

Vasemmistopuolue edes yrittää, mutta on vaihtanut kannattajat, on retorisesti liian vaaleanpunainen, vaatimaton, SDP tyytyy vain toteamaan kuinka oikeassa se on ollut jo vuodesta 1904 saakka.

 

Ihmiset eivät kuitenkaan äänestä historiaa vaan muutosta.

 

UUDET TYÖVÄEN PUOLUEET

Kun vasemmistopuolueet siirtyivät työväen etujoukosta korporativismin osaksi keräämään verovapauden lammastamina sijoitustuottoja ay-johtajien suuriin palkkoihin menettivät ne oikeutensa vanhaan kannattajapohjaan. Tony Halme ja Timo Soini astuivat messiaiksi kun SDP asettui suojelemaan pääoman verovähäisyyttä.

 

Synkkä kuva

 Verotuksen muutos 1994-2012.

Sen jälkeen Kataisen-Urpilaisen hallituksen aikana tehtiin kelamaksujen poisto yrityksille ja kaikkien aikojen yritysveron kevennykset.

SDP on ollut monissa hankkeissa korporaatiosuomen yritystukien kannalla. Se on tarkoittanut tasaverojen kuten kunnallisveron ja arvonlisäveron suhteellisen osuuden kasvua - mikä on kurittanut vähäväkistä kansanosaa.

 

Kun aatteita ei ajeta vie mielikuvapolitiikka tai propaganda voiton.

 

Suomalainen paradoksi on että toivon ja uuden sanoman on mainostoimiston avulla ottanut haltuunsa entinen säilykepurkki Kokoomus. Vasemmistolla ei ole poliittista pelisilmää kykyä haastaa edes tätä se on itsensä ja vanhoillisen työväen vanki, pelkääjän paikalla, lamassa.

Siksi sosialidemokratia on kyennyt Kalevi Sorsan jälkeen uudistumaan vain vaatimalla uutta puoluejohtajaa ja lässähtänyt sen jälkeen makuulle kylpylälomalle.

 

Nyt kun on vaikeaa, alkoi heti, juuri valintakokouksen jälkeen, kapina puoluejohtoa vastaan kun ei muuta ole kuin messiasusko.

 

Peili ja aate käyttöön tai rukkaset naulaan!

Kivi pois historian pyörän edestä.

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

OTA OSAA KESKUSTELUUN:

RADIOSSA

RADILOGO ohjelma ja Hegel.jpg
Olemme myös radiossa. Kuuntele lyhyt esittely
tai mene nettiradion ohjelmasivuille
Televisiossa
Näyttökuva 2019-1-2 kello 15.38.30.png
Osallistu
LINKKIPALLOMERI.jpg
kolmas_draft1 – Kopio.jpg
Tieto-ekirjat
Näyttökuva 2018-10-21 kello 18.53.41.png