© 2017- BY VELI-ANTTI SAVOLAINEN ". Proudly created with Wix.com

Keskusta vai kokoomus? KENELLE KUULUU PORVARILLINEN HEGEMONIA?

September 9, 2017

 

 

Taistelua porvarillisesta hegemoniasta Suomessa on käyty pitkälti yli 100 vuotta. Taisteluun keskustan ja kokoomuksen välillä liittyvät myös talouden rakenteet pankkeja myöden kuten nykyinen ottelu OP:n ja Nordean välillä.

 

 

Suomessa on käynnissä kaksi syvällistä, historiallisista ja ideologisista, talousteorioista kumpuavaa kaksintaistelua, joiden sekundantteina me kaikki olemme.

Tarkoitan Reijo Karhinen vastaan Björn Wahlroos ja Paavo Väyrynen vastaan Juha Sipilä otteluita, jotka liittyvät myös toisiinsa kimuraisilla tavoilla.

​yse on pääfinanssilaitosten valtataisteluista ja ideologisista eroista, mutta samalla myös päähallituspuolueen ja siihen liittyvien yhtiö- ja talousrakenteiden vallasta, mutta myös porvarillisten puolueiden hegemoniasta keskustan ja kokoomuksen välillä.

 

Kun kirjoitan ”Lännen Miehet” sarjassa Paavo Lipposen ja Paavo Väyrysen jälkeen EU-ajan keskustalaisista pääministereistä Juha Sipilätä ja Matti Vanhasesta juttuun kuuluu siis myös selostus Björn Wahlroosin ja Reijo Karhisen ottelusta. Siis vanha ”ruotsalaisen” ja ”sinivalkoisen” pääoman ottelu, nyt uusin jaoin.

 

Mene kirjaan:

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

OTA OSAA KESKUSTELUUN:

RADIOSSA

RADILOGO ohjelma ja Hegel.jpg
Olemme myös radiossa. Kuuntele lyhyt esittely
tai mene nettiradion ohjelmasivuille
Televisiossa
Näyttökuva 2019-1-2 kello 15.38.30.png
Osallistu
LINKKIPALLOMERI.jpg
kolmas_draft1 – Kopio.jpg
Tieto-ekirjat
Näyttökuva 2018-10-21 kello 18.53.41.png