© 2017- BY VELI-ANTTI SAVOLAINEN ". Proudly created with Wix.com

Ilmastonmuutos ei hellitä: ELÄMMEKÖ LOPUN ALKUA

October 18, 2017

Näyttää siltä, että Suomen ilmasto lämpenee 6-8 astetta vuosisadan loppuun mennessä. Siihen verrattuna metsien biopelimerkkien asettelu Brysselissä on nappikauppaa ja itsekästä hurkastelua.

 

Saarivaltioiden rajat pannaan kiinni. Myös todellisuudelta. Yhdysvallat ja Britannia jäävät maailman johdosta harrastamaan sisäpolitiikkaa saarilleen, muurien taakse.

 

Tähän viiteryhmään Suomen ei pidä tunkea.

 

Siirryme Kiinan aikaan. Sen vetovuoroon takaisin. Asia näyttää Suomelle edulliselta - kaupallisesti.

Kiinan ympäristötoimet ratkaisevat myös ihmiskunnan kohtalon.

 

Kotisuomessa rajat kiinni väki saa harkittavakseen Afrikan kehitystoiminnan ja investointien merkittävän lisäämisen. Sen, että luovumme heidän raaka-ainevarojensa demppaamisesta ja omista  (Euroopan) maatalouden vientitukiaisista Afrikassa. Sen, että maksamme verot sikäläisestä ansainnastamme verot sinne emmekä veroparatiisiin kuten nyt.

Siksi, että Se on ainoa keino estää satamiljoonainen kansainvaellus.

 

Pää pensaassa ei ole vaihtoehto.

 

 Klikkaa kuvaa niin saat ne liikkumaan omaan tahtiisi.

 

Trumpin hallinto irrottautui Pariisin ilmastosopimuksesta eikä mitään muutosta siihen tule, onneksi joukko suuria yrityksiä, kapunkeja ja osavaltioita aikoo jatkaa ilmastotalkoita. Yhdysvallat pani taas kerran oman etunsa luonnon edelle ja kasvattaa mittavaa maapallon saastutustansa vielä 15 prosentilla. Se luopuu noudattamasta ainoana maana - Syyrian ja Nicaraguan kanssa - Pariisin ilmastosopimusta.

 

Pariisin sopimukseen sisältyy tavoite pysäyttää maapalloinen lämpötilan nousu 1,5 asteeseen. Tavoite alkaa näyttää epärealistiselta, koska se edellyttäisi nopeampia päästötavoitteita kun ollaan saamassa aikaan.

 

Koska maailmalla on enemmänkin vaarallisia narujen vetäjiä tärkeissä asemissa, näitä Steve Bannoneita, jotka ohjaavat ”johtajia”, on syytä olla huolissaan maailman rauhasta, sen luonnon ja lastemme tulevaisuudesta.

 

Karmeita lämpötiloja

Ilmaston muutos on jo nyt liian pitkällä. Yhdysvallat tuottaa noin 15 prosenttia maailman hiilidioksidipäästöistä, Kiina peräti 29 prosenttia, Intia 9 ja Eurooppa 10 prosenttia.

Nyt näyttää siltä, että tähän tahtiin edetessä maailman keskilämpötila nousee noin neljä astetta tämän vuosisadan loppuun mennessä.

 

Sillä on välittömiä seurauksia, meren pinta nousee, jäätiköt ja lumi vähenee, kuivuus ja helteet lisääntyvät mistä seuraa ruokapulaa. Ihmisistä tulee etelässä ilmastopakolaisia ja ääriliikkeet saavat noissa oloissa puhtia.

 

Juhani Damski, Ilmatieteen laitoksen pääjohtaja sanoo ikävän kehityksen näkyvän erityisesti pohjoisen alueen luonnossa koska lämpötila nousee arktisella alueella kaksinkertaisella nopeudella muuhun maailmaan verrattuna. Damskin mukaan lämpötilan nousu olisi Suomessakin peräti 6-8 astetta.

 

 Köyhyyden kuva on yhä lohduton vaikka se vähenee.

 

Sadat miljoonat ihmiset asuvat alueilla joissa elinolot muuttuvat mahdottomiksi ja heidän on siirryttävä, pysyäkseen hengissä, muualle. Se tarkoittaa kansainvaelluksia parempiin oloihin.

Parin vuoden takainen ryntäys Eurooppaan oli vasta alkusoittoa.

 

Kun Donald Trumpin Yhdysvallat samaan aikaan leikkaa rajusti apuaan kehitysmaille, estää kansainvälisten järjestöjen toimintaa ja myy aseita sadoilla miljardeilla Lähi-idän vanhoillisille hallituksille on se valinnut yhteenottojen tien.

 

Meksikon muuri ei ole rakenteilla vain työnhakijoille, vaan se on betoniesirippu jonka taakse Amerikka sulkee muun maailman. Kun myös Britannia on valinnut tiensä eristäytyä ja korostaa maahanmuuttovastaisuuttaan nämmee kahden entisen imperiumin katoavan historian häpeään.

 

Maapalloistuminen, globalisaatio kokee vakavan iskun; valkoisen lännen asema maailman valtiaana loppuu. Yhdysvallat menettää se arvostuksen jonka Barack Obama yritti sille palauttaa.

 

 

Syntyy väistämättä Kiinan aika, sen vaikutusvallan palautuminen taas maailman ykköseksi mitä se vielä 100 vuotta sitten olikin. Kiinan ja Intian myötä painopiste maailman kaupassa ja politiikassa siirtyy etelä-etelä akselille valkoisen rikkauden vangitessa itsensä muurien ja piikkilangan taakse pelkäämään. Koin itse jo Afrikassa ja Filippineillä mikä riemu onkaan asua sähköpiikkilanka-aitojen takana asemiehet turvana.

 

Euroopan on nyt vahvistettava suhteitaan maailman talouden ykköseksi nousevaan Kiinaan ja myös Intiaan ja aloitettava merkittäväm paljon maksava taloudellinen ja kaupallinen, investointeja, elinoloja ja työllisyyttä edistävä ohjelma Afrikan ja arabimaiden kanssa.

 

Japanin kanssa syntynyt vapaakauppasopimus on tervetullut uutinen, koska se irroittaa EU:n vain valkoisen vallan apupojan roolista.

 

Me joudumme, aikuiset suomalaiset eurooppalaiset, valkoiset ihmiset huomaamaan ikävän realiteetin.

 

Lasteni ja lastenlasteni maailma näyttää,

omilta jäljiltämme,

oman aikamme seurauksena, pelottavalta.

 

Euroopalla on nyt strategisen valinnan paikka, joko keskittyä komission ajamaan ja kansan vastustamaan rakenteiden keskittämiseen rikkaiden eduksi tai ryhtyä yhteistyöhön muidenkin entisten siirtomaiden kuin Amerikan kanssa.

 

Kolmen suuren EU-maan tuoreet linjaukset lisätä liike- ja kehitystoimintaa, investointeja Afrikan kansainvaellusmaihin on järkevää ja toivottavasti myös tehokasta, se ei voi epäonnistua.

 

 

Suomenkin on lisättävä aktivisuuttaan ja pääomapanostuksiaan Afrikkaan. Rahaa siellä tarvitaan ei enää "kehitysapua" vaan kauppaa, työpaikkoja pääomia ja investointeja, kaupan esteet nurin Eurooppaan ja eurooppalaisten maataloustukien lopettamista demppaamaan tuotteita Afrikan markkinoille.

 

Afrikassa on yhä paremmin koulutettu, maapallon nuorin väestö. Heille pitää synnyttää toivoa tulevaisuudesta työtä. Afrikkalaiset ovat köyhiä, mutta eivät tyhmiä. Me vain teimme, me eurooppalaiset, me valkoiset kaikkemme, ettei musta mies voisi kehittyä ottamalla heiltä ei vain raaka-ainevarat vaan myös mahdollisuuden koulutukseen ja työhön. Me hyödyimme siitä nykyisen vaurautemme.

Sitä tarkoittaa laulun sanat "maksamme velkaa."

Suomen synnit ovat siirtomaan pitäjämaita pienemmät, mutta vastuu nyt Unionissa yhtäläinen.

Investoiminen Afrikkaan on kaukonäköistä ja kannattavaa pitkässä juoksussa; hyvää tulevaisuusbisnestä. Afrikasta on tulossa seuraava menestystarina, sitä pitää vauhdittaa jotta he voivat pysyä kotonaan. Kukaan ei tänne halua jos olot ovat kotimaassa turvalliset.

 

Euroopan ei pidä sulkeutua aitojen taakse vaan avautua yhteistoimintaan kehittyvien talouksien kanssa. Sen olemme velkaa jo siirtomaa-ajan ja heidän luonnonvarojensa kaappaamisen jälkeen -puhumatta siitä, että se on oma etumme.

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

OTA OSAA KESKUSTELUUN:

RADIOSSA

RADILOGO ohjelma ja Hegel.jpg
Olemme myös radiossa. Kuuntele lyhyt esittely
tai mene nettiradion ohjelmasivuille
Televisiossa
Näyttökuva 2019-1-2 kello 15.38.30.png
Osallistu
LINKKIPALLOMERI.jpg
kolmas_draft1 – Kopio.jpg
Tieto-ekirjat
Näyttökuva 2018-10-21 kello 18.53.41.png