Ryssäpelko & Arvo TuominenKaikki ihmiset elävät pelon keskellä.

Yleisiä pelkojen kohteita ovat kohtaamistilanteet, julkiset, ahtaat ja korkeat paikat, lentäminen, veren näkeminen, eläimet, hylätyksi tulemisen tai epäonnistumisen, hylätyksi tulemisen pelko, tuntemattomien asioiden ja ihmisten pelko, kuoleman pelko, yksinjätetyksi joutumisen pelko ja oman itsenäisyyden tunteen menettämisen pelko.

Pelko on liittyy usein todellisen ulkoisen vaaran havaitsemiseen.

Suomessa pelkoihin kuuluu vihollisen pelko, sodan uusiutuminen.


Kun Suomi liittyi Euroopan Unioniin 1994 kansanäänestyksessä vaalien tuloksiin liittyi ei kehittyvä kauppa vaan tarve päästä lännen tuirvasteenvarjon alta myrskyävän Venäjän vaikutuksesta. Suomessa on paljon ryssänpelkoa jota nykyään kutsutaan hienosti russofobiaksi.


Tutkimuksen mukaan Suomessa esiintyy Euroopan maista toiseksi eniten russofobiaa.

Tietokirjailija ja televisio dokumentaristi Arvo Tuominen on Venäjän ja Karjalan tuntija, joka on viimeksi kirjoittanut kirjan Vladimir Putinista; VLADIMIR PUTIN - KOKO TARINA Bonnierin Readme-kustantamolle.


Hän on hyvä mies käsittelemään kansanne ryssänepelkoa ja Venäjää, onko pelkoon syytä juuri nyt?


TAUSTAA RYSSÄNPELOLLE

Pääsemmekö länteen vai joudummeko itään on ollut Suomen historian ikuinen kohtalonkysymys.

Sitä vasten kansallinen itsenäisyys ja kulttuuri on tullut vasta toisena asiana.


Asetelma on luonut leiman kansan ajattelutapaan, itsetuntoon ja ja päätöksentekoon monin eri tavoin.


Suuri käännös tapahtui 1990-luvulla Euroopan historian lehden kääntyessä nopeasti melkein kaikki yllättäneellä vauhdilla ja tavalla.


Suomelle aukeni mahdollisuuksien ikkuna, joka käytettiin monin tavoin hyväksi.

Suomen kansainvälisen aseman muutos oli raju. Poliittinen ja taloudellinen liittyminen länteen, jopa asekannan ja mieskunnon vaihto Natoon käänsivät Suomen selän toiseen suuntaan yhtenä syksynä 1991.


Neuvostoliitto valtiona lakkasi olemasta. Yhteistyö-,Ystävyys- ja Avunanto-sopimuksen voimassaolo päättyi Suomessa. Viisivuotissuunnitelmien Itä-Eurooppa hajosi keskitetyn vallan luhistuessa kansallisvaltioden mosaiikiksi, keskuskomiteat lakkasivat olemasta idässä, komissio lopetettiin.

Nomenklatuura sai mennä saalistamaan oligarkiaan.


Länsi-Euroopassa puolestaan tapahtui raju muutos kansallisvaltioiden mosaiikista keskitettyä valtaa käyttäväksi, direktiivejä ja viisivuotissunnitelmia tehtailevaksi Unioniksi. Länteen syntyi, ahneuden ajan Amerikan mallin, talouden aateli, teknokratian optionomenklatuura, joka ohjasi keskuspaikan kommissiota oikeaan suuntaan.

Euroopan asetelma kääntyi hetkessä, paradoksaalisesti, nurin päin.


YYA:sta vapautuneelle Suomelle Euroopan talousalueeseen ETA:an liittymistä seurasi jäsenyys Euroopan unionissa sekä talous- ja rahaliitto EMU:ssa ja tarkkailijajäsenyys NATOn yhteistyöneuvostossa.
1,078 katselukertaa

© 2017- BY VELI-ANTTI SAVOLAINEN ". Proudly created with Wix.com