top of page

Pidentynyt keski-ikä: VANHOJEN ARVO MITATAAN TUHANSISSA MILJARDEISSA

Vanhoilla on varaa - katso oma arvosi

KOLMAS ELÄMÄ on jatkettua keskikää aina 75-85 vuoden ikääni saakka. Emme elä vain vanhemmiksi kuin koskaan vaan keski-ikä kestäää pidempään.

Se merkitsee taloudellisen painovoimamme rajua kasvua - joka on jo tapahtunut.

Silti meitä käsitellään eläkepommina.

Murskaan nyt myytin vanhojen ihmisten, eläkeläisten aiheuttamasta taloudellisesta rasituksesta yhteiskunnalle.


Hopeatalous Silver Economy on EU:n termi, joka tarkoittaa uusia liike- toimintamahdollisuuksia, yli 50-vuotiaan, aktiivisen väestönosan tarpeisiin.

Tämän hopeatalouden kooksi EU laskee 3700 miljardia euroa yli 60 Suomen valtion budjettia. Hopeatalous kasvaa vuoteen 2025 mennessä 5700 miljardiin euroon.

Hopeatalouden ymmärtämiseksi pitää osata erottaa vanhenemisen kaksi vaihetta, hyvinvoiva kolmas elämä eli tuottava vanhuus ja viittä prosenttia eläkeläisistä tätä nykyä koskettava kallis neljäs ikä - jolloin vanha ihminen on toisten hoivan varassa.

Kolmas elämä on pitkäaikainen vaihe neljäs ikä se jonka toivotaan olevan mahdollisimman lyhyt vaihe.

Yhteiskuntaa tarkastellaan ja rankataan pääosin vain talouden kautta, myös meitä vanhoja.

Lopulta kyse on vanhentuneesta vanhuuskäsityksestä - vanhuuden koko kuva on muuttunut.


Kaikkein vähiten me seniorit suostumme olemaan taakka.

Meillä on hyvät perusteet puhua näin vaikka luullaan että eläkevarat ehtyvät meidän taskuumme, katsotaanpa tämäkin asia TÄSSÄ OHJELMASSA.


Hopeatalous Silver Economy on EU:n termi, joka tarkoittaa uusia liike- toimintamahdollisuuksia, jotka liittyvät kasvavaan yli 50-vuotiaan, aktiivisen ja varakkaan väestönosan oikeuksiin, tarpeisiin ja vaatimuksiin.

  • Tämän hopeatalouden kooksi EU laskee 3700 miljardia euroa yli 60 Suomen valtion budjettia.,

  • Hopeatalous kasvaa vuoteen 2025 mennessä 5700 miljardiin euroon.

  • Eläkeikäiset ovat vuosittain 25 miljardin euron kulutusryhmä.

  • Nyt, vuonna 2020 kolme vanhinta ikäryhmää, yli 60-vuotiaat ovat vaurain ikäryhmä kaikkiaan 600 miljardin arvolla. Sen he jättävät perinnöksi.

  • Me yli 63 vuotiaat maksamme Suomessa tuloveroa 6,3 miljardia euroa vuodessa. Kyse on valtavan suuresta mahdollisuudesta.


KATSO OHJELMA

HETI YOUTUBESSA klikkaa logoa:


KOLMAS ELÄMÄ video: - Nyt puhutaan ikäasian tuntemuksella eläkeläisten hinnasta ja arvosta - mitä vanhat maksavat... Myytit ja eläkepommipuheet murskataan, vieraina kansantaloustieteen tohtori, Suomen Pankin ent. pääjohtaja Sirkka Hämäläinen, 81, ja viestintätoimisto Kreabin hallituksen puheenjohtaja Matti Saarinen, 70.
774 katselukertaa
bottom of page