top of page

Tarinoita kehäykkösen paremmalta puolelta: SYSMÄ ON VAILLA VERTAA

MUUSUOMI VIDEO


SYSMÄLÄISIÄ TARINOITA

Käymme ensimmäisellä matkallamme oppaamme Raija Hännisen kanssa kylillä, Päijänteellä sekä ihanassa monitoimitalossa; Lintan kammarissa jossa tapaamme yrittäjä Tuija Rajavuoren.


Hymy suussa kohtaamme Sonja Rouvisen - ilopilleriä vailla vertaa.


Kolmas tapaaminen kuvataan kohteena kunnanjohtaja Marketta Kitkiöjoki, muu jää seuraavaan kertaan.


Sysmän resepti on tehdä eri tavalla kuin muut.

Sysmässä on silti Päijät-Hämeen maakunnan alin kunnallinen tulovero.

Sysmä kasvaa kesällä kolminkertaiseksi, kesäasukkaita arvostetaan ja vieraatsaavat hyvän kohtelun juurevilta sysmäläisiltä.


Sysmä kuuluu: jopa omaa rahaa "sysmää" on kokeiltu. Tekniikka kuitenkin petti ei into. No, ei siinä kaikki digi: Sysmä otti käyttöön ensimmäisenä kuntana Suomessa e-kuntalaisuuden ja nyt kuka tahansa voi ryhtyä e-sysmäläiseksi.


Sysmä on lähes kaikessa kokoaan suurempi.

Sysmän erityispiirre on vuosittain toistuvat korkeatasoiset kulttuuri- ja kotiseututapahtumat. Sysmän Suvisoitolla on pitkät perinteet ja se soi kartanoissa, kirkossa, kansallisromanttisessa Teatteritalossa ja pihatossa. Kirjakyläpäivillä luetaan, kirjoitetaan ja kuullaan kirjailijoita.

Sysmässä toimii myös Villa Sarkia, joka on kunnan omistama rakennus, kauniisti remontoitu nuorten kirjailijoiden, kääntäjien ja runoilijoiden käyttöön. Villa Sarkian nimi tulee siitä, että runoilija Kaarlo Sarkia on asunut Sysmässä vuosina 1943-45.

469 katselukertaa
bottom of page