• HYVÄN TOIMITUS

Tarinoita karanteenista 4: "Jonain päivänä seinät alkavat kaatua päälle"

Päivitetty: maalis 31

Neljäs päivä

KOTIKUULUMISET

Terveisiä karanteenista.

Savolaisen-Hei-gausesin perhe on neljän seinän sisällä karanteenissa 71-vuotiaan Isän johdolla.

Afrikkalais-suomalaiseen perheeseen kuuluu Veli-Antin lisäksi Marichen, Kalevi 16 ja Allegra 3 vuotta.

Asumme Hyvinkäällä kerrostalossa 500 metrin päästä kauppakeskus Willasta, joten huolto on turvattu.


Elämä on mullistunut minun jouduttuani karanteeniin, se pakotti muutkin liikkumisen ulkona ihan minimiin.


Digiaika pitää meidät kuitenkin kiinni arjen askareissa.

Marichen on kokkikoululainen jatko-opiskelija, joka jatkaa opiskeluaan Hyrian läppärin avulla teoriatasolla. Työharjoittelu loistoravintola Finnjävelissä Töölössä siirtyy syksyyn, mutta jatkuu joka päivänä kotona. Tästä syntyi karanteenibounus vailla vertaa mulle Kallulle ja Allergralle.

Me syömme mielen nostattamiseksi kauniisti katettuja herkkuja.

Näytän niitä vielä näillä palstoilla ja yritän houkutella reseptejä tänne julki.


Kalevi siirtyi kotikouluun sisäoppilaitokseen, jolla on lähiyhteys Pohjoispuiston 9 luokan tietokantoihin ja etäopettajiin.


Olen ollut mukana elearning - digikoulutuksen - sovellustusten kehittämisessä ja käytössä Suomessa ja Afrikassa vuodesta 1994, vähemmän viime aikoina.

Olen erittäin vaikuttunut suomalaisen koulun mobilisaatiokyvystä siirtyä uuteen opetustilanteeseen parissa päivässä kriisin alettua. Kuten kaikessa muussakin suomalaisen yhteiskunnan kriisivalmius on koulussakin hyvä, itäraja ja kovat historian kokemuksen sisältävät aina vara parempi lähtökohdan.

Opettajat saivat opetuksen käyntiin ja näyttivät kyntensä alkuun oppimäärällä, joka taisi olla kaikille opiskelijoille shokki, tietsikan ruudulle ei tullutkaan läksyjä vaan kokonaisen koulupäivän annos plus open alun innostuksen lisämäärä.

Se oli perheen molemmille opiskelijoille ja heidän koulukavereilleen yllätys, joka sitten tasaantui kun opet huomasivat määränsä suuren määrän ja lupasivat vähän tasata tahtia.

Suomalaiselle kolutusjärjetelmälle ja kansansivistykselle tästä seuraa hyvää koska muutos nopeutuu ja parhaita käytäntöjä syntyy.KARANTEENIVINKKI

Yksinäisyys pitää taklata ennenkuin se masentaa.

Perustakaa Mummola on-line järjetelmät, video- ja ääniyhteys vaikka whatsappia käyttäen kaiken ikäisiiin heihin, jotka jäävät nyt aivan yksin. Mummu ja ukki voivat tarinoida ja siirtää sukupolvitietoa lastenlapsille tai kuulla heitä - kun järjetää yhteyden muodon uudelleen saa siitä kivoja uusia sovelluksia.

Soitellaan ja muistetaan, ollan yhdessä.

Parvekelaulujuhlat tuovat varmaan pian myös katusoittajat kaduille ja nettikauppa saa siivet alleen kun toimitusjärjetelmä noutopisteineen paranee...

Seuraa paljon hyvääkin.

Oletteko huomanneet. että ulkona on kaunista ja raittiimpi ilma.


VIDEOTARINA.


TYÖASIOITA

Teen täällä karanteenissa täyttä päivää. Käsikirjoituksia, ajolistoja, mainoksia, ohjelmasuunnitelmia, juontoja, haastattelukysymyksiä, kirjaa, mobiilitelevisio-ohjelmaa ja hengen nostatusta.


Olen lähityössä kotona, en tee etätöitä koska olen siirtynyt teollisesta tietoyhteskuntaan, termillä on filosofinen merkitys.Tänään on jännittävä päivä: uusi tv-tuotantomme alkaa Alfa tv:ssä.

Edessä on neljä ohjelmaa joka viikko, kaikkiaan 16 tuntia tv-ohjelmaa, 8 viikkoa kestävä tuotantokausi uusintoineen. Siis kaikkiaan yli 30 esitystä.


Minä olen tuottajana ja päätoimittajan karanteenissa - en ole paikassa - mutta ajassa ja digiyhteydellä ihan yhtä läsnä kuin ennen karanteenia, samoin Mape Veijalainen, joka ohjaa, editoi, mutta ei nyt kuvaa. Jälkikasvumme astui auttamaan ulkona kun ovat saman alan ammatttilaisia.

Komeaa.


Pääohjelmamme on +65-vuotialle tehty Kolmas elämä, josta minulta on tilattu myös kirja syksyksi.

Draaman kaarta ei tarvitse hakea, me kaikki elämme sitä.


Ohjelman idea pysyy, mutta käsikirjoitus muuttuu, puolustamme meitä +seitsenkymppisiä, mutta puhumme myös muiden tilanteesta.

Viisasten kerhomme ja kunniavieraamme - ensmmäisinä Erkki Tuomioja ja Mikko Alatalo ovat katsojien käytössä viisaina tukina kovina aikoina.


Tulkaa Alfateeveen kanavalle lauantaisin klo 16 tai joka maanantai klo 20.00.

Päätän raporttini karanteenista tähän:-)


Hyvän Päivää...


Veli-Antti0 katselukertaa

© 2017- BY VELI-ANTTI SAVOLAINEN ". Proudly created with Wix.com