top of page

ROKKIVAARIT 1. GUGI KOKLJUSCHKIN kertoo mitä on olla vanha star
Musiikkineuvos Vasilij ”Gugi” Kokljuschkin, 74, on tunnettu suomalainen muusikko ja musiikkialan vaikuttaja. .

Gugi Kokljuschkin perusti Harri Saksalan ja Holle Holopaisen kanssa Topmost-yhtyeen vuonna 1964. Kokljuschkin toimi Ruotsissa ja Tanskassakin kiertäneen yhtyeen laulusolistina viiden vuoden ajan.

Sittemin Gugi erotettiin Topmostista, jonka jälkeen hän aloitti keikkailun tyttöystävänsä Pian kanssa. He osallistuivat Syksyn Säveleen kappaleella ”Et mennä saa” vuonna 1969. Lisäksi he levyttivän single ”Kai vielä kohdataan” ja esiintyivät Wild Western show’ssa. Vuonna 1981 Kokljuschkin liittyi Almost-yhtyeeseen.


Isona Kokljuschkin on luonut uran suomalaisessa musiikkibisneksessä. Hän on koulutukseltaan diplomiekonomi. Kokljuschkin on toiminut Finlevyn tuotepäällikkönä ja Scandian, Finnscandian ja Polygramin toimitusjohtajana vuosina 1977–1998.[1] Vuodesta 1999 hän toimi Suomen Universal Music Oy:n toimitusjohtajana aina vuoteen 2009, jolloin hän siirtyi yhtiön hallituksen puheenjohtajaksi. Vuonna 2006 hän sai Musiikki & Media -tapahtuman erikoispalkinnon elämäntyöstä suomalaisen musiikin hyväksi ; 2009 Emma-gaalassa Kokljuschkinille myönnettiin Vuoden kultainen Emma-palkinto.

Guci palasi vanhoilla päivillään musiikin pariin.

Ensimmäinen sooloalbumi Isot opit elämän ilmestyi huhtikuussa 2014. Toinen sooloalbumi Mies joka kotiin sut vie ilmestyi huhtikuussa 2017.368 katselukertaa
bottom of page