top of page

PANKINJOHTAJA VEI MINUT AJELULLE PANSSARIAUTOLLA, JONKA PERÄSSÄ OLI TYKKI
.

Onko meille tapahtunut jopa liikaa lyhyessä ajassa, johtiko se sukupuolien keskinäiseen hämmenykseen? Hilkka Ahde puhuu koskettavasti elämästä vanhoilla päivillä, Terhi Nieminen-Mäkynen pohtii tätä hämmennystä miesten ja naisten välillä, Päivi Istala kertaa naisten suuret saavutukset. Ohjelma, joka jokaisen naisen ja heidän kumppaniensa tulee katsoa.


MUUSUOMI LIIKKUU USKOMATTOMAN

KAUNIILLA KONNEVEDELLÄ

- sotakalustolla ja laivalla. Kaunis MuuSuomi parhaimillaan, käymme kansallispuistossa, pankinjohtajan kotona sotamuseossa, kalassa Jimmy Carterin ja Urho Kekkosen jäljillä ja risteilyllä Konnevedellä. Ah miten ihanaa...


Paluu Konnevedelle

Konneveden POP Osuuspankin suorapuheinen johtaja Ari Heikkilä on viiden vuosikymmenen ajan ollut legendaarinen paikkaseudun vaikuttaja ja hyväntekijä, joka ei jätä ketään kylmäksi.

Hänestä tuli ohjelmasarjamme katsojien suursuosikki keväällä.

Lupasimme palata isänmaallisen pankinjohtajan vapaa-ajan harrastuksiin kesän lopussa koska tiesimme, että järeitä ovat nekin huvit.

Pankinjohtajanpanssari vaunussa kiinnitti huomiota Kalashnikovien pielessä.

Niin, järeitä olivat olivat mutta laivan lisäksi suurin masiina retkellämme oli Konnekuljetuksen rekka 90 tonnia jota kokaisin - kyydissä.Konnevesi on tavattoman kaunista ja kalaisaa seutua kunnan lunastamina koskina ja valtavan kansallispuiston ansiosta, järvillä voi tehdä auvoisia vesimatkoja sisävisilaivoilla.

Konneveden ja Rautalammin kuntien alueelle sijoittuva Etelä-Konneveden kansallispuisto perustettiin vuonna 2014. Puiston toivottiin tuovan paikkakunnalle matkailijoita ja yrittäjille uusia mahdollisuuksia. Konnevedellä yleisömäärät ovat kasvaneet tänä vuonna 54 prosenttia edellisvuoteen verrattuna.


Häyrilän ranta on ollut perinteinen vesille lähtemisen paikka ja 1900-luvun alkupuolelle saakka tästä lähtivät matkaan kirkkoveneet Rautalammille.

Nyt me lähdemme samasta paikasta risteilylle ms Linnealla, jonka kipparina toimii Seppo Puttonen.

Meillä on mukanamme risteilyllä Metsähallituksen edustaja- puistonjohtaja Tuula Peltonen, jonka vastuualueeseen kuuluvat kaikki Sisä-Suomen puistoalueen luotokohteet.

Yksi niistä on Etelä-Konneveden kansallispuisto.

Keväällä, kun Suomi oli kiinni ja harrastusmahdollisuudet rajallisia, suomalaiset löysivät luonnon. Vaikka Suomi oli kiinni, luonto oli auki, Tuula Peltonen toteaa.


- Ihmiset hakevat vastapainoa kaupunkilaistumiselle. Halutaan löytää uudelleen perusarvoja. Ja luonnossa liikkuminen tuo juuri sitä kaivattua vastapainoa arjen kiireelliselle elämälle, Tuula Peltonen sanoo.


Luonnon arvostus nousee siitä, että ihmisellä on omakohtaisia kokemuksia..

Siikakoskella kalastavat presidentit Suomesta ja Yhdysvalloista, kertovat kalamiehet.

899 katselukertaa
bottom of page