MUUSUOMI SEIKKAILU - teemat syksy 2020

1/8 osa MuuSuomi:

IHMEKUNTA PYHÄNTÄ - SUOMEN TEOLLISTUNEIN PAIKKA

Veli-Antti Savolaisen ja Markku Veijalaisen seikkailukertomus MuuSuomen Pohjois-Pohjanmaan 1600 asukkaan Pyhännältä, jossa on pantu yhdessä tuulemaan jo 60 vuotta sitten. Siitä syntyi teollinen ihme joka tuottaa valmiita taloja ja herkkuruokaa koko maalle.


2/8 osa: MuuSuomi

SULOINEN SYSMÄ ON KESÄN ONNELA

Veli-Antti Savolaisen ja Markku Veijalaisen seikkailukertomus.

Sysmä on kulttuurikunta jota mökkiläiset rakastavat yli muun. Nyt kun muuttosuunta vaihtuu on tonttien kysyntä suurta, järvimaisema hurmaa ja herkkupöydät ovat olleet katettuina. Sysmän kirjoissa on kesällä yli kaksinkertainen luku. Katso miksi.


3/8 osa: MuuSuomi:

LAPINJÄRVELLÄ VOIDAAN HYVIN VAIKEUKSIEN KESKELLÄ

Veli-Antti Savolaisen ja Markku Veijalaisen seikkailukertomus koko Suomelle edelläkävijän malliksi itsensä kehittäneestä Itä-Uudenmaan Lapinjärvestä, joka onkin yht´äkkiä kriisikunta. Se ei tahtia hiljennä vaan lehmät lypsävät robotille, jättimeijeri tekee parasta juustoa, leipuri leipoo 5000 leipää , salaatti kasvaa, autot ajavat ja Sinua varten tulla rakennetaan yhdessä asuntoaluetta järven rannalla seikkailumetsään.


4/8 osa MuuSuomi:

Eläväinen kokemus - Konnevesi on luonnollinen paikka

Veli-Antti Savolaisen ja Markku Veijalaisen seikkailukertomus. Käymme taas Konnevedellä, nyt ihmetyksen kohteina ovat kaunis satama, laivaretki suurelle vedelle kansallispuiston ihailu ja kasvanut turismi. Tapaatte tankkeja, museoautoja ja tykkejä keräilevän pankinjohtajan, joka varoittaa tuhlaamasta isänmaan vaurautta.

5/8 osa MuuSuomi: MUUTTOSUUNTA ON KÄÄNTYNTY TAUTIPESÄKKEISTÄ MUUSUOMEEN

Veli-Antti Savolaisen ja Markku Veijalaisen tosi tarina;

Hupsheijaa, Helsinki se onkin muuttotappiokaupunki. Muuton suunta on nyt tautipesäkkeistä pienille paikkakunnille!

Mikä ihmisiä vetää koronan lisäksi pois suurista kaupungeista? Kävimme katsomassa mitä pienissä kunnissa tapahtuu, ajatellaan ja miksi ollaan suu messingillä. Ohjelma on oiva opas muuttajalle puolessa tunnissa.


6/8 osa MuuSuomi. ”TÄÄLLÄ PÄRJÄTÄÄN KUN TEHDÄÄN ITSE MITÄ PITÄÄ”

V eli-Antti Savolaisen ja Markku Veijalaisen tosi tarina.

Retkemme MuuSuomeen, sen pienille paikkakunnilla todistaa tahdon voimasta ja kekseliäisyydestä.Yhteistyöllä eletään hyvin; synnytetään työtä, tuotteita, palveluja ja ruokaa koko kansalle. Vienti alkaa täältä syviltä saloilta. Katsokaa kaupunkilaiset kuinka väärä kuva teillä on elämästä muussa Suomessa.


7./8 osa MuuSuomi:

OLISIKO PARAS KUNTAUUDISTUS ANTAA OLLA JA HOITAA SOTE?

Veli-Antti Savolaisen ja Markku Veijalaisen tosi tarina.

Meillä sotketaan väärin kuntatalouden tila ja paikallinen hyvinvointi. Kunnat voivat huonosti koska valtio siirtää tehtäviään koko ajan niille. Paikallinen elämä on kuitenkin täynnä suuria ja pieniä menestystarinoita, joista ei kaupungeissa kuulla kuin luullaan ettei muualla ole edellytyksiä elää. Kuva ja käsitys on väärä.

Katsokaa todisteet.317 katselukertaa

© 2017- BY VELI-ANTTI SAVOLAINEN ". Proudly created with Wix.com