LÄHDEPÄ KANSSANI RENGASMATKALLE =Pyhäntä>Sysmä>Lapinjärvi>Konnevesi>Pyhäntä> Sysmä...8 seikkailua...

Juupelin koronakulkutauti edellyttää uusia reissutapoja riskiryhmässä.Vanha ystävä, vanha kaveri,

muistatko lapsuutemme Rengasmatkat 1950-luvulla?

Rautateiden rengasmatkan (tai rengaslipun) ideana oli, että rautateillä pystyi tekemään kotimaan matkan, jossa nimensä mukaisesti aloitettiin pisteestä X ja päädyttiin takaisin pisteeseen X.


Nyt kukaan vanhoista, +65, ei tohdi mennä hengiltä höngittäväksi joukkoliikenteeseen ei vaikka olisi kuinka hyvä kuonokoppa.


Nyt tarvitaan uusia ratkaisuja ja uusia suuntia; Innosuomalaisuutta.

Olen järjestänyt sarjan uuden ajan rengasmatkoja, 8 seikkailua, joille kutsun kaikki +65 vuotiaat ja MuuSuomesta kiinnostuneet mukaan.

Lähdemme ensin tutkimusmatkalle vanhuuteen, Eva-Riitta Siitosen opastuksella ja sitten Eläkeliiton Kari Hiltusen opastamana katsomassa miltä näyttää kolmasikäläisten eläkeläisten työmarkkinoilla..

.

Olemme Markku Veijalaisen kanssa pedannet retkeämme jo, tehneet tutkimusrengasmatkan pieniin kyliin ja paikkakunnille eri puolelle Suomea. Mapella oli kameroita mukana ja minulla mikrofoni, keräsimme kohokohdat seikkailustamme talteen teillekin virtuaaliaikaan.

Ei siis tarvita tarkkoja karttoja, kotimaamme on Suomenmaa.

Ensi lauantaina klo 16.30 käymme siis vanhuudessa, +65 työmarkkinoilla ja ruokamatkalla 1600 pyhäntäläisen ruokapöydässä joka on tehnyt heistä Suomen teollistuneimman ja maan kiinnostavimman keittiön paikkakunnan.


Retkellä selviää miten ruokalaskun saa putoamaan alle kahteen euroon per annos - tekemättä itse ruokaa…


Kyytiin pääsee AlfaTV:n pysäkiltä kanavapaikka 15.


Tervetuloa rengasmatkallamme


Veli-Antti

Vanha isäntä


YOUTUBE KANAVA

HYVÄN PÄIVÄ 100 VIDEOTA


540 katselukertaa

© 2017- BY VELI-ANTTI SAVOLAINEN ". Proudly created with Wix.com