• HYVÄN TOIMITUS

MAAN JA MAAILMAN TILANNE: Onko edessä sota - nyt ihmisarvosta taistellaan jo


Tämän julkaisun nimi on "kansalaismedia" koska se antaa kansalaisille mahdollisuuden.

Kieltäydyn suostumasta ääriryhmien yritykseen varastaa kansalliset symbolit, vaakuna ja lippu - isänmaallisuus ja kansallinen kunnia itselleen.

Kieltäydyn suostumasta vihan ja itsekkyyden nollasummapeliin, jossa pelinappuloina ovat kaikkein köyhimmät.

Kieltäydyn siitäkin, että minut leimataan lukematta väärin siksi , että puhun itsenäisin sanoin ja ehdotuksin.

Käyn taisteluun sanan miekalla sanan voimalla. Muuta minulla ei ole.

En näet elä minun - vaan meidän Suomessa.

Uusi asetelma:

Vanhat puolueet tuhosivat itsensä kun olivat päästää äärikansalliset voimat irti Ranskassa. Tarvittiin kokonaan uusi, yhden miehen aloittama kansanrintama lyömään äärinationalistit takaisin,

Vanhat puolueet hävisivät koska ne olivat kuuroja, sokeita ja lopulta mykkiä oman edun ajajia. Ne jatkoivat ja jatkoivat entiseen malliin näkemättä tyytymättömyyttä, kuulematta vastalauseita ja kyvyttöminä sanomaan mitä pitäisi tehdä.

Kansat ovat menettäneet toivonsa kun ahneus vaan jatkuu.


Ajan merkit alkavat muistuttaa yhä enemmän 1930-lukua, maailmalla ja Suomessa.

Monet puhuvat jo uuden suuren sodan uhasta. Äärimielipiteet ja ääri-ihmiset vahvistuvat kaikkialla maailmassa.

Nukkuva enemmistö vastaa Hollannissa ja Ranskassa vielä voittaen, kaikki iloitsevat "voitosta" kun äärioikeisto "lyödään" koska on helpompi jatkaa kuin muuttua. Samalla vanha poliittinen rakenne romahtaa miten missäkin. Italiassa, Yhdysvalloissa, Ranskassa, Hollannissa, Itävallassa kaatuu vanha poliittinen puolue-eliitti. Koska se ei nähnyt ei kuullut eikä sanonut mitään. Se ajoi markkinoiden ei kansan ehdoilla.

Nähkää vihdoin kuinka suuret osat kansoista on jo lumottu vihan ja ennakkoluulon verkkoon. Kuulkaa mitä vihan puhujat todella ajattelevat eikä mitä siloittelvaty siedättäessän kansaa vihaansa. Sanokaa jo: JO RIITTÄÄ.

Suomalaisista joka neljäs olisi valmis "äärikansalliseen" liikkeseen. Se pitää muistaa ennenkuin huuhotaan uusia vaaleja.

NYT:

Suomen kansan neljännes sai mitä salaa ajattelee: maan toiseksi suurin puolue otettiin kahdeksan vuotta kestäneen näkymättömän myyräntyön jälkeen "demokaattisesti" äärikansallisten haltuun.

Ensi töikseen uusi puoluejohto julisti, että se haluaa olla osa modernia eurooppalaista "kansallismielistä" rintamaa. Siihen kuuluu ei PS:n nykyinen europarlamentti kumppani Teresa Mayn Britannian konservatiivit, vaan esimerkiksi natsisyntyinen ruotsidemokraatit ja Ranskan LePen klaanin luomus kansallinen rintama. Tämäkään Euroopan Unioni ei synny Jussi Halla-ahon hatusta. Hän on valmistellut omaa EU:taan jo pitkään.

Sekin olisi syytä nähdä; esimeriksi lehdistössä.

1930-luvulla ihmiset pettivät itseään, sulkivat silmät vaaran merkeiltä. Entä nyt?

Politiikassa on kysyntää asiain yksinkertaistumisella ja ahdasmielisyydellä, vihapuhe ja toisten vieroksuminen saa arjessa sijaa.

Vihapuhujien taktiikkana on Suomessakin ”siedättää” yleistä mielipidettä kuviteltuina uhkina ja turvallisuuden ottamisella partioinnin kohteeksi, ryhtymällä itse uhriksi hyökätessä.

Timo Soini näki, mutta oli ettei ollut näkevinään.

Jytkyä seurasi täystyrmäys, arvottomasti, ilman sääliä tai

moraalia, kiitollisuudesta puhumatta.

- Jos he tekivät tämän Soinille - mitä he ovat valmiit tekemään meille muille?

Tätä kysyi moni kansanedustaja, vastaus tunnetaan.

Tämä ei enää riitä kun puheenjohtaja vaihtuu. Puolue siirtyy ääriasenteisille vaikka julkisivua siloitellaan.

Naivit luulevat edelleen että nuivajuntta oli puoluekokouksessa tekemässä demokraattista valintaa. Eivät vaikka puoluekone oli kaapattu jo kauan sitten koska eivät halunneet nähdä, kuulla tai sanoa vastaan.

Katsotaanpa:

Vuoden 2015 kesällä Suomessa kohistiin kansanedustaja Olli Immosen natsihenkisistä vihapuheista. Kirjoitin silloin lehdessä ja laajemmin blogissani vihan vaarasta ja järjestelmällisestä taktiikasta millä vihaa yritetään käyttää politiikan välineenä. Ennustin, että vyörytys kiihtyy.

Äärioikeiston: ”kansallismielisten” taktiikkaan kuuluu tökkiä lain rajamailla ”muslimeja,” ”afrikkalaisia”, ”suvakkeja”, naisia, toisinajattelijoita 1930-luvun ja 100 vuotta sitten käynnissä olleen kansallisen itsenäisyystaistelun kielikuvia väärinkäyttäen. Satavuotiaan Jääkäriliikkeen marssin ”syvä iskumme on viha voittamaton” innoittamana taistelu ei nyt kohdistu kuitenkaan vapauteen, vaan vapauksien rajoittamiseen.

Työn murros vaikuttaa tähän.

Elinkeinoelämän tekemä aiempi tutkimus kertoo, että maassa on jo 80 000 työikäistä ja työkykyistä miestä, jotka eivät ole töissä tai koulutuksessa tai eivät edes hae töitä. Kadonneista työmiehistä 25–54-vuotiaiden suhteellinen osuus on lähes kaksinkertaistunut 1980-luvun lopun jälkeen. Se on puolitoista ikäluokkaa. Määrä kasvaa tuhannella vuosittain. Syynä on myös osaamisen ja koulutuksen puute. Naisten työmarkkinoilla ei putoamista työkelkasta ole nähtävissä alkuunkaan samassa määrin. Tytöt kun käyvät koulunsa paremmin. Naisistunut opettajakunta huolehtii tutkimuksen mukaan paremmin tytöistä eikä osaa motivoida poikia yhtä hyvin. Korkeakouluista valmistuu 50 prosenttia enemmän naisia kuin miehiä. Työpaikat katoavat, jo 100 000 työpaikkaa tässä kriisissä teollisuudesta sen automatisoituessa yhä kiihtyvällä vauhdilla. Korvaavia työpaikkoja ei aikaisempaan nähden synny korvaaville aloille. Suomi ei ole kehityksessä yksin, katoava työmies on kaduilla vailla virkaa kaikissa teollisuusmaissa.

Donald Trumpin Amerikassa heitä on jo seitsemän miljoonaa, he ratkaisivat Trumpille voiton tämän luvatessa lisää teollisia työpaikkoja, pitää muukalaiset poissa syömästä amerikkalaisten työpaikkoja - ja unohtamalla sen tosiasian ettei kehitys johdu mamuista vaan digitalisaation ja robotiikan seurauksista.

Suomessa ongelma on myös työmarkkinoiden vääristymä eli kyvyttömyys nähdä mitä ajassa tapahtuu - ja ”työn tekemisen kannattamattomuus” korvauksiin nähden.

Kansallismielisille ja kansallisosialisteille annetaan lahjaksi aseet kun kaikki yhdessä rakennettu pannaan markkinoiksi - ellei sitä myydä ulkomaille. Vettä annetaan myllyyn kun valtion tulopohja tuhotaan leikkaus>veronalennus politiikalla dogmein, jotka kehdataan pukea "tieteen" tuloksiksi. Puhetta riittää - vähän vaikuttavuuta saadaan aikaan

Vihaa Viha saa valtaa väärinkäyttäjien avulla. Tunteita on helppo lietsoa ja vihan liekit saa syttymään väkivallaksi. Koko Eurooppa ja Yhdysvallat on vihatyön kohteena. Mielenvikaiset ja turhautuneet nuoret miehet tekevät itsemurhia tappamalla samalla muita. Terrori saa huomiomme koska se suuntautuu yhä enemmän arjen elämään iskujen ulottuessa yhä enemmän myös yhteiskunnan heikompiin ja pienempiin kuten Manchesterissa.

Viha on terrorin voimavara

ja välinpitämättömyys sen polttoainetta.

Kansainvälisen terrorin tarkoitus on muuttaa elintapojamme: saada hallitukset tarttumaan kuriyhteiskuntaan ja ennen muuta nostaa ihmiset kaikkia ”islamilaisia” ja ”muslimeja” vastaan.

Tämän Osama bin Laden sanoi julki moneen kertaan.

Tarkoitus on vedota omaan suureen viiteryhmään nostaa sen vihaa sitä muka sortavaa ”länttä” vastaan. Keinona on horjuttaa ihmisten turvallisuuden tunnetta ja ajaa heidät vastakkain.

Maailmaa halutaan ajaa kaikkialla vihamielisiin leireihin, jonka seurauksena saadaan aikaan taisteluja.

Keinona on aina hyökkäys, mutta samalla ryhtyminen itse uhriksi. Niin toimii ISIS, niin toimii Turkin Presidentti, niin toimii Venäjä. Niin toimii Marie LePen ja muureja haluava Donald Trump - ja niin toimitaan Suomessa. Vihan nostattamiseen liittyy aina kuviteltujen viholliskuvien demonisointi ja ison leimakirveen käyttö, pienen ryhmän pahojen tekojen liittäminen kokonaisiin rotuihin, uskontoihin ja kansakuntiin ikään kuin vastassa olisi ihmis-, aate-, ja kulttuurikirjon sijaan aina yhtenäinen joukko. Historia toistuu Tämä ei ole uutta maailmanhistoriassa. Vihaa peitetään hyveellisyyden salakaapuun. Hyökätessä muita vastaan vihaa lietsotaan todellisilla, liioitelluilla, kuvitelluilla ja keksityillä uhkamielikuvilla. Tarkoituksena on sulkea nykyinen yhteiskunta muurien, aitojen, esteiden: taloudellisten, henkisten ja kulttuuristen kieltomuurien taakse.

Ihmisille tarjotaan epävarmassa maailmassa turvaksi käpertymistä, eristäytymistä ja sisäänpäin kääntymistä. Viha on kaikille uuskiihkoilijoille yhteinen ase; propagandan väline, jota käytetään tunteiden ja kiihkon nostattamiseksi. Toivonsa menettäneet, epäonnistuneet päähän potkitut, epäoikeudenmukaisuutta kokeneet, mielensä järkyttäneet ja katkeroituneet ovat maailmansivu tarttuneet vihanpuhujien liepeisiin uskoen heidän satujaan uhriutumisesta, vihan puhdistavasta ja kaiken muuttavasta voimasta.

Viha sokaisee ja sytyttää vastakkainasetteluja, jossa vastapuolta provosoimalla synnytetään vastapaloja vihan kierteen vahvistamiseksi.

Maailman johtava valtio on jakaantunut kahtia ja valitsi johtoonsa suurisuun, jonka puheet olivat harkittuja, huolellisesti mietittyjä ennakkoluulon puheita.

Alhaiset tunteet myyvät. Olemme vaarallisella tiellä maailmassa.

Suvaitsevaisuus ei riitä, päivittely vielä vähemmän

Suurin osa ihmisistä suhtautuu toisiinsa heidät hyväksyen, toisia lähimmäisinä kunnioittaen, jopa rakastaen. Suurimmalle osalle ihmisiä elämän suola on eläminen hyvää elämää osana muita, yhteisöä kunnioittaen toisen arvokkuutta, olipa hän vanhempi, nuorempi, eri sukupuolta, heimoa, rotua tai kansallisuutta, arvostaen. ”A man is a man through his community”. Aasialaisessa kulttuurissa, sadan vuoden takaisessa Suomessa, afrikkalaisessa ubuntussa ja islamin opissa, karjalaisuudessa, länsimaisessa humanismissa, hämäläisyydessä, kristiuskossa – kaikissa - korostuu yhteisö, kunnioitus toista kohtaan ja toisen arvokkuus ei viha.

Vihan puhujat varastavat muilta heidän ihanteensa, uskonsa ja rakkautensa ja kääntävät hyvät tunteet pahoiksi ajatuksiksi. Ei tätä voi seurata sivusta. Nyt ei riitä enää hiljainen ”suvaitsevaisuus”, että hyväksytään toinen ihminen sellaisena kun hän on, mutta eletään kaikesta sivussa omaa elämää pitäen saavutetusta edusta kiinni kynsin hampain.

Sen seurauksena vihapuhe vain kovenee kun kukaan ei sano vastaan ei anna toisenlaista esimerkkiä. Hiljaisuus, päivittely ja jalo oikeassa oleminen samanmielisessä naamakirjan heimossa, puolueessa, kansalaisjärjestössä ei muuta tilannetta vaikka antaa hyvän mielen. Me emme voi suvaita mutta eristäytyä. Emme voi elää eri elämää toisten todellisuudesta irrallaan kuin se ei meitä koskisi. Me emme voi olla ulkopuolisia kun persu tuskailee, työ toiselta loppuu, katsoa loputtomasti leipäjonojen pidentymistä, sulkea rajoja, antaa luonnon katastrofien edetä...

Emme edes hyväksyä ja suvaita maahanmuuttajia ellemme ota heitä mukaan elämäämme kuin naapureita ja ystäviä. Segregaatio; erikseen eläminen, vuorovaikutuksen unohtaminen, on puutostauti joka kasvattaa vihan hedelmiä. Vanhukset ovat yksin, sinkkuus lisääntyy, lapset ahdistuvat, uussuomalaiset eivät kelpaa kunnille ja naapurustoille, emme tervehdi ”heitä” emmekä edes toisiamme. Mitä elämää tämä on? Kaikki juontuu lopulta politiikkaan ja sen arvoihin. Käynnissä on Suomessakin järjestelmällinen vihakampanja jota julkisuudenkipeät tollot, tynkkyset ja heidät hymistelevä - mutta köyhyyden itsekästä nollasummapeliä pelaava puolue - ja samanhenkiset eristäytyjät kaikissa puolueissa, käyttävät kerätäkseen äänisaaliita. Markkinavoimat, jotka hallitsevat eriarvolla maailmaa eivät tästä kehityksestä piittaa, pääasia on niille oman vaurauden välitön lisääntyminen. Kun on rahaa, on varaa rakentaa sähköaitoja ja muureja, eristäytyä pakosalle rivierojen huviloihin. Politiikan voimalaitos on muutos. Sen käynnistysvoima on tahto ja rohkeus. Pelkuruutta on hyväksyä ja suvaita sen minkä kokoomus ja keskusta vaikenemisella ja peesaamisella hallituksessa sietävät, koko ajan yhä enemmän.

Tilanne on uusi, miehitys ohjelma ja Sampo Terholla sama vanha laulu.

Tämä pitäää nähdä ja sanoa ääneen.

Arvotaistg

#europe #äärikansalllinen #Kolmasitsenäisyystaistelukirja #VeliAnttiSavolainen #Kansalaismedia #Itsenäisetsanomat #vihapuhe #sota #Kolmasitsenäisyystaistelu #Itsenaisetsanomat

1 katselukerta

© 2017- BY VELI-ANTTI SAVOLAINEN ". Proudly created with Wix.com