Erkki Liikanen oli ohjelmassa keäällä 2020
Nyt vanhat tekevät ohjelman itsestään toisia vanhoja puhuttaen
KOLMAS ELÄMÄ KIRJA ILMESTYY LOKAKUUN LOPULLA
Markkku Veijalainen ohjaa ohjelman
Elämme aktiivista elämää
Kolmas elämä kertoo sukupolven elämän kerran-
VKUVA VANHUUDESTA ON VANHANAIKAINEN
Näiltä sivuilta saa lokakuussa kirjatarjouksia
Velli-Antti Savolainen ohjelman vanha isäntä tapaa viisaita ihmisiä
Klikkaa kuvaa:

Kolmas elämä on ohjelma, jossa vanhat viisaat esiintyvät itse; puhuvat, tarinoivat ja pohtivat vanhoja päiviään. Samalla opetetaan vanhoiksi vasta tuleville mitä iloa on olla vanha.

Nyt ilmestyy myös Kolmas elämä kirja...

KOLMAS ELÄMÄ on riskiryhmän rohkean kaunis elämänkerta televisiossa, kirjana ja netissä. Se kertoo maailman menon muutoksesta asianosaisten omin silmin.

 

KOLMAS ELÄMÄ on hyvä eletty elämä, joka vielä jatkuu, terveenä ja pidempään. 

Kolmas elämä koskee eläkeaikaamme joka eletään ennen ihmisen rappetumistapahtumista.

Kolmannen elämän vaiheen saavuttaneet ovat ensimmäisinä täyttämässä ihmisen  ikuisen unelman elää pitkään ja vauraasti.

 

Yht´äkkiä ihmiset vain alkoivat elää pidempään.  Elämä muuttui kulultaan koska sen loppu loittoni ja laatu parani.  Ihmiset elävät terveempinä ja saavat uuden elämän jakson sen päätteeksi vuosikymmeneksi. Heistä monilla, hyvinvointimaissa, on myös varaa tehdä mitä lystää. Kolmekymmentä lisävuotta. 

Tämä kaikki alkoi, tapahtuu ja on totta Sinun, riskiryhmäläisen elämäsi aikana.

 

Käsitys vanhuudesta on vanhentunut.

Koskaan ennen ei ole ollut näin paljon, näin hyvin voivia ja näin vauraita eläkeläisiä. Sadan vuoden aikana keski-ikä on noussut kymmenillä vuosilla, olemme eläkkeellä jopa yli 30 vuotta.

Koskaan ennen ei myös kokonaista sukupolvea ole suljettu ikäreservaattiin, hyväntahtoiseen, vapaaehtoiseen, mutta pelolla aidattuun mielen aitaukseen, jossa vaihtoehtoina  ovat vapaus olla, kohdata ja mennä. Toinen vaihtoehto on kenen tahansa pärskähdyksestä seuraava kuolema.

 

Suomen nykyinen vanhempi ikäryhmä on keskimääräisesti varakkaampaa, hyväkuntoisempaa ja koulutetumpaa kuin edellinen sukupolvi. Meillä on kokemusta, aikaa ja rahaa sekä valmius kuluttaa.

 

Tärkeintä ikääntymisen hyväksymisessä onkin tunnistaa ihminen, erilaisuus ja yksilöllisyys.

 Joukossamme ei ole kahta  samalla tavalla ikääntyvää ihmistä, tämä on elämän rikkaus eikä rasite.

Itsensä hyväksyminen kaiken ikäisenä auttaa samalla muiden ihmisten ymmärtämisessä ja hyväksymisessä. Jokainen ikä on hyvä ikä, jota kannattaa elää täysillä. 

  • YouTube
Kirjakaupastamme

 KOLMAS ELÄMÄ nautitaan monessa muodossa

Ohjelma ja kirja kertoo eläkeläisväestön; 1,5 miljoonan suomalaisen dramaattisesta elämän muutoksesta. He elävät aktiivisia vanhoja päiviään pidempään, terveempinä ja vauraampina kuin koskaan ihmishistoriassa.

 

Eläkeikäiset ovat kaikkea muuta kuin eläkepommi. Hopeaikäiset ovat vahvin kuluttajaryhmä, joka ei suostu ottamaan raihnaisuuden viittaa vielä hartioilleen.

Draama alkoi kun tuli tämä koronan kuoleman uhka, tuomio. Seurallisinta kansanosaa varjellaan nyt seurustelulta ja kohtaamisilta. Heidät niputetaan yhdeksi  säälittäväksi joukoksi vaikka tarinoita on yhtä monta kuin mummuja vaarejakin.

Kolmas elämä kertoo kokemusasiantuntemuksella sukupolvikohtalon draaman sisältä mitä on olla vanha näissä oloissa Suomessa ja maailmalla. Vanhoja ei jätetä koska silloin jättäisimme itsemme.

Kuulette ja näette, luette ja nautitte kun selivää miten tästä selvitään. 

 

Monimediamme tulee ulos erilaisissa kanavissa:

  1. Kolmas elämä televisio-ohjelma jatkuu 2. ohjelmakautena lokakuussa kahdeksanosaisena sarjana.

  2. Kolmas elämä kirja ilmestyy syksyllä Bonnierin read.me-kustantamon julkaisemana avainteoksena vabhojen päivien sisältöön ja dramaan.

  3. Osana verkkolehti Kansallismediaa, youtube kanavalla kymmenille tuhansille lisämausteena Facebook, Twitter ja Instagram.

  4. Sisältö voidaan nauttia painettuna, televisiosta, tietokoneelta, tabletilta, puhelimesta taskusta, sohvalta työpöydältä, autossa junassa ja ravintolassa. ​

TV-OHJELMAT KOLMAS ELÄMÄ 1.tuotantokausi 1-8 kevät 2020 katso ohjelmia

© 2017- BY VELI-ANTTI SAVOLAINEN ". Proudly created with Wix.com